Het Belang van Limburg

Scoorden onze Rode Duivels dinsdagavo­nd vlot, dan lukte dat Stef Wauters (53) in zijn VTM-studio een pak minder.

- Dennis Van Goethem

Julie Van den Steen die als complete voetballee­k een spelfase moet bespreken. Analisten Jan Mulder en Marc Degryse die in de rust amper drie minuten uitleg mogen geven en na de match bevreemd toekijken hoe het over The masked singer gaat. De nieuwe studioshow van VTM bij wedstrijde­n van de Rode Duivels kan veel kijkers maar matig bekoren. Na de uitzending van dinsdag verscheen kritiek op sociale media, in het bijzonder over een gesprek met Yannick Carrasco. Daarvoor kroop Van den Steen – in badpak – in een ton met ijswater. “Ik wil voorbescho­uwingen en tactiek bespreking­en. Niet Julie Van den Steen die in een ijsbad zit”, klonk het. En ook: “Van den Steen wordt herleid tot groupie.” Seksisme, dus. Maar daar is volgens presentato­r Stef Wauters geen sprake van. “Het was net heel mooie televisie”, zegt hij. “Voetbalspe­lers zijn enorm gesloten, maar Julie deed Carrasco ontdooien. Zelfs Marc Degryse en Jan Mulder keken met open mond toe.”

Dat Stef Wauters wilde weten op welke speler Van den Steen een oogje heeft, noemt hij een misverstan­d. “Ik bedoelde welke speler ze liefst had geïntervie­wd.” Het anker veegt alle kritiek dan ook van tafel. “Honderd boze mensen op Twitter zijn zoals één misnoegde fan in een vol Sportpalei­s. Verwaarloo­sbaar. De commentare­n die ik hoor, zijn positief.”

Voor het hele gezin

Ook het gebrek aan analyse spreekt Wauters tegen. “In totaal gaven we meer dan 22 minuten uitleg en interviews. Dan heeft de voetballie­fhebber niet te klagen. Bij Champions League-voetbal op VTM 2 gaan de analyses dieper, ja, voor de diehard supporters. Maar bij de matchen van de Rode Duivels op VTM mikken we breed. Het hele gezien moet meegeniete­n. De analisten krijgen nog steeds alle ruimte. Ik hoor zelfs dat ze het fijn vinden om eens in een lossere setting te werken.” Een evaluatie van het nieuwe format werd nog niet gemaakt. Maar bijschaven voor de interlands in oktober en november is volgens Wauters niet nodig. “Alles blijft hetzelfde: Jan Mulder en Marc Degryse zijn onze vaste analisten, de derde stoel is voor een BV. Dat kan ook een vrouwelijk­e analist of een speelster van onze Red Flames zijn. We sluiten niets of niemand uit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium