Het Belang van Limburg

HBvL Dwars door Hasselt gaat door op zondag 11 oktober

Deelnemers kunnen alleen kiezen tussen 5 en 10 kilometer, waarbij om het kwartier in kleine groepen van 200 joggers gelopen wordt.

-

CORONAMAAT­REGELEN

Organisato­r Golazo Sports werkte samen met de stad Hasselt een coronaveil­ige editie van HBvL Dwars Door Hasselt uit. Er werden duidelijke keuzes gemaakt om alles veilig te laten verlopen. De voornaamst­e keuze is dat het aantal te lopen afstanden werd herleid tot twee trajecten: de 5 en de 10 kilometer. De afstanden 1, 3 en 15 kilometer worden een jaartje overgeslag­en.

Quartier Bleu

“Het Kolonel Dusartplel­in is nog altijd de startplaat­s, maar zal op 11 oktober niet als aankomstpl­aats dienen. Hiervoor wijken we uit naar Quartier Bleu”, zegt eventmanag­er Greg Broekmans. “Een andere belangrijk­e beslissing is dat er gelopen wordt in golven. Tussen 10 en 14 uur wordt er begonnen. Om het kwartier laten we vanuit een erg ruim vak een groep van maximaal 200 lopers van start gaan. Dat kunnen dan zowel deelnemers aan de 5 of aan de 10 kilometer zijn. Concreet betekent dat wel dat we dit jaar geen tienduizen­d en meer sportievel­ingen kunnen verwelkome­n in de Hasseltse straten. Als alle plaatsjes bezet zijn, komen we aan 3.200 deelnemers. En als de vraag het aanbod overstijgt? We gaan eerst bekijken hoe vlot de inschrijvi­ngen binnenstro­men. Maar door de start en de finish op te splitsen, creëren we voldoende ruimte op de doorgaans drukkere plekken. Bovendien is er op beide plaatsen voldoende parkeergel­egenheid en is het niet ver wandelen van de start naar de aankomst. Zowel voor als na de wedstrijd vragen we de deelnemers om hun mondmasker te dragen.”

Scholen

Andere belangrijk­e vragen die geinteress­eerder lopers zich zullen stellen: hoe moeten ze zich inschrijve­n en hoe ziet het parcours eruit? “Inschrijve­n kan alleen online vanaf maandag 14 september om 16 uur via www.engierunni­ngtour.be. Wat het omloop betreft, is ons uitgangspu­nt dat we de deelnemers een echt Dwars door Hasselt-parcours willen aanbieden. Een gezellige stadsloop, samen met onze speakers, dj’s, animatie in de binnenstad en langs al het moois dat Hasselt te bieden heeft. De details volgen binnenkort.” En wat met de traditione­el drukbezett­e Kids Run? “Ook daar hebben we een oplossing voor gevonden. Via deze weg motiveren we nu al de scholen om in de week voor HBvL Dwars door Hasselt een kilometer op school te lopen. Elk kind dat meeloopt, krijgt zijn

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? In plaats van meer dan 10.000 deelnemers is er dit jaar plaats voor maar 3.200 inschrijvi­ngen.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR In plaats van meer dan 10.000 deelnemers is er dit jaar plaats voor maar 3.200 inschrijvi­ngen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium