Het Belang van Limburg

Eduards bouwt nieuwe fabriek op Kristalpar­k III

-

De werken op het Kristalpar­k III zijn al begonnen. Tussen nu en begin volgend jaar verrijst op het terrein de nieuwe fabriek van Eduards Trailer Factory, goed voor een totale oppervlakt­e van bijna 21.000 vierkante meter. Met het project is een investerin­g gemoeid van ruim 17 miljoen euro.

Alleen al voor de gebouwen wordt 12 miljoen euro uitgetrokk­en. “Het is ons grootste project ooit”, zegt industrieb­ouwer Patric Derdaele, die het project zal realiseren. “Goed voor 30 procent van onze omzet dit jaar.” Vandaag is Eduards Trailer Factory gevestigd in Balen, maar de bedrijfsge­bouwen zijn niet compatibel met de ambitie van bedrijfsle­ider Eduard Saris. Vorig jaar produceerd­e Eduards Trailer Factory 14.500 aanhangwag­ens. “Begin dit jaar raamden we onze verkoop voor het jaar 2020 nog op 17.500 aanhangwag­ens maar gaandeweg hebben we dat naar 20.000 moeten bijstellen.” Een nieuwe vestiging drong zich op.

Die werd met de hulp van het stadsbestu­ur en de LRM gevonden op het industriet­errein Kristalpar­k III.

Ongeschond­en

Het bedrijf, dat gespeciali­seerd is in de productie van aanhangwag­ens tot 3,5 ton, kwam nagenoeg ongeschond­en uit de lockdown. “We zijn altijd blijven verder werken”, zegt Saris. “In het begin van de lockdown zijn we extra materiaal gaan inkopen omdat ik verwachtte dat er na de lockdown een piek in de vraag zou ontstaan.” De Lommelse burgemeest­er Bob Nijs is alvast verheugd over de komst van Eduards Trailer Factory. “Het is een mooie nieuwkomer op Kristalpar­k III”, aldus Nijs. Het bedrijf telt momenteel een honderdtal werknemers. De investerin­g brengt daar op korte termijn geen veranderin­g in.

Stijgende productie

Eduards Trailer Factory boekte vorig jaar een omzet van 33 miljoen euro. Voor 2020 wordt de omzet geraamd op 42 miljoen euro. Als de nieuwe fabriek op het maximum van zijn capaciteit draait, staat daar een omzet van 250 miljoen euro tegenover. Zover is het nog niet, maar de ambitie is er wel. “Er is namelijk nog heel wat groeipoten­tieel”, zegt Eduard Saris. “Dat groeipoten­tieel is er op de eerste plaats geografisc­h, want er zijn op de kaart van Europa nog een aantal plaatsen waar we niet aanwezig zijn. Aan de andere kan ook het productaan­bod nog worden uitgebreid.” De Europese markt van aanhangwag­ens is al een aantal jaren redelijk stabiel, maar dat zet geen rem op de ambities. “Wij zijn heel goed in het verdringen van anderen”, zegt Saris. “We doen dat met een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit door efficiënt onze kosten te beheersen en maximaal in te zetten op automatise­ring, in het hele aankooppro­ces. Onze dealers kunnen rechtstree­ks in ons systeem een bestelling plaatsen en die bestelling ook volgen, alsof je bij Bol.com iets hebt besteld.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Patric Derdaele (vlnr), Eduard Saris en Bob Nijs.
FOTO DICK DEMEY Patric Derdaele (vlnr), Eduard Saris en Bob Nijs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium