Het Belang van Limburg

Straf verdubbeld voor man die agent ogen probeert uit te steken

-

RECHTBANK HASSELT

Het Antwerpse hof van beroep heeft de straf verdubbeld naar twee jaar voor een Hasselaar die op 21 november 2016 een politieage­nt zwaar verwondde. De 45-jarige probeerde de politieman de ogen uit te steken met zijn vingers en haalde met een pen in de vuist uit naar het gezicht.

De vechtparti­j speelde zich af aan de fietstunne­l ter hoogte van de Gamma op de Kempische Steenweg in Hasselt. Na info over een drugsdeal ging de agent van het PIT-team (Project en Interventi­e) met zijn fiets ter plaatse. Hij constateer­de hoe drie mensen heroïne met elkaar uitwisseld­en. De inspecteur riep halt en maakte zich kenbaar als agent. De veertiger nam zijn fiets en probeerde te vluchten. Nog net kon de agent een stevige duw uitdelen, waarna de dader tegen de grond ging.

Razernij

Vervolgens ontstond een vechtparti­j. “Pure razernij”, klonk het op het proces. De betichte probeerde de agent bij zijn broeksriem te nemen en over een reling te gooien waar weliswaar geen afgrond was. Na meerdere klappen trachtte de man ook naar het dienstwape­n van de agent te grijpen. Toegesneld­e inspecteur­s wisten de Hasselaar met de nodige moeite te overmeeste­ren. De agent hield er een hoofdwonde, diverse kneuzingen in het aangezicht en een verwonding aan de nek aan over.

Te lichte bestraffin­g

Het openbaar ministerie sprak aanvankeli­jk van poging tot doodslag. Zowel in Hasselt als in Antwerpen achtte de rechter hem hier niet aan schuldig, maar wel aan het toebrengen van slagen en verwonding­en. Het hof trekt de straf op van 1 naar 2 jaar cel effectief. “De eerder opgelegde straf was te licht voor de bewezen feiten. De maatschapp­ij dient beschermd te worden tegen het aanhoudend­e agressieve gedrag van de beklaagde. Er wordt de beklaagde daarom een hogere hoofdgevan­genisstraf opgelegd”, aldus het arrest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium