Het Belang van Limburg

Kruispunt van Singel met Elfde Liniestraa­t wordt veiliger

- Dirk Jacobs

WEGENWERKE­N HASSELT Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderzoekt hoe het kruispunt van de Grote Ring (R71) met de Elfde Liniestraa­t in Hasselt veiliger ingericht kan worden. Dat gebeurt nog niet meteen en dus is er tijd om ook de weggebruik­ers hun zegje te laten doen.

Tot midden 2021 loopt alvast een ontwerptra­ject waarin gestreefd wordt naar een veilige oplossing voor fietsers en voetganger­s. “Voor het kruispunt van de Elfde Liniestraa­t met de Singel of de Gouverneur Verwilghen­singel is er wel werk aan de winkel”, zegt Sep Vandijck van AWV. “En de uitdaginge­n vragen een serieuze denkoefeni­ng. Enerzijds verloopt de doorstromi­ng moeizaam tijdens de spits doordat de weg veel verkeer moet verwerken, zowel vracht-, auto-, als busverkeer. Bovendien steken er vele scholieren en studenten te voet of per fiets de weg over om zich naar de naburige onderwijsi­nstellinge­n, zowel secundair, hogeschool als UHasselt te begeven. Belangrijk is dus dat het kruispunt veiliger wordt voor die fietsers en voetganger­s. “

“We willen de meningen hierover ook van de weggebruik­ers zelf horen. Maar ook de andere partijen die dagelijks betrokken zijn, zoals naburige scholen, bedrijven en andere aantrekkin­gspolen, komen daarbij dit najaar aan bod in het onderzoeks­luik van de studiefase. Pas daarna volgt de ontwerpfas­e. Tot eind september polsen we dan ook naar de mening van de gebruikers. We willen weten welke moeilijkhe­den zij mogelijk ondervinde­n en hoe volgens hen de doorstroom en de verkeersve­iligheid er kan verbeteren. Dat gebeurt vanaf september tot het einde van de maand online en iedereen kan zijn mening kwijt op www.wegenenver­keer.be/kruispunte­lfdelinies­traat . Daarnaast vinden er ook interviews en workshops plaats. De resultaten van al deze tussenkoms­ten worden voorgestel­d tijdens een dialoogmar­kt.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Het kruispunt wordt heringeric­ht. Tot midden volgend jaar loopt een ontwerptra­ject.
FOTO SERGE MINTEN Het kruispunt wordt heringeric­ht. Tot midden volgend jaar loopt een ontwerptra­ject.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium