Het Belang van Limburg

“Groot compliment” voor Cancellara

-

“Driehonder­d meter woont Marc van mij vandaan hier in Ittigen”, zegt Fabian Cancellara, die door de jonge Zwitser tijdens de persconfer­entie werd geroemd als zijn klankbord. “Heeft hij dat echt gezegd? Mooi. Weet je dat ik dit als het grootste compliment ervaar dat Marc me kon geven?”

“Ik ben zowat zijn manager en adviseur. Ik heb hem nog niet gebeld, maar als ik Marc aan de telefoon heb, zal ik zeggen dat zijn leven in Sarran volkomen is veranderd. Hij woont nog thuis bij zijn ouders. Morgen (vrijdag, nvdr.) gaat zijn moeder naar de bakker en wordt ze anders bekeken. Zijn broer trekt naar school en ook hij krijgt vragen over zich heen. Ik heb het allemaal meegemaakt. Vergeet niet dat die jongen nog maar 22 is en door die fantastisc­he overwinnin­g is hij ineens over de hele wereld bekend. Dat doet wat met een mens, hoor. Ik probeer hem te helpen.”

Vuelta of Giro

“Ik ken Marc sinds 2008, toen hij met de Olympische Spelen vroeg of ik een foto van mijzelf wilde onderteken­en. Omdat ik zelf nog veel dingen aan mijn hoofd heb, konden we pas het laatste jaar samen wat fietsen. Sinds hij U23 was, volgde ik hem nadrukkeli­jker. Hij staat voor kracht. Hij doet me een beetje denken aan Alaphilipp­e, maar hij is in de eerste plaats Marc Hirschi, die aanleg heeft om koersen als Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel, Lombardije en het WK te winnen. Maar hij is nog geen Pogacar of Bernal. Hij heeft het geluk dat hij niet te zwaar is. Misschien kan hij op termijn op de Vuelta of de Giro mikken? En wie weet de Tour.”

 ?? FOTO RR ?? Fabian Cancellara: “Ik ken Marc sinds 2008, toen hij met de Olympische Spelen vroeg of ik een foto van mijzelf wilde onderteken­en.”
FOTO RR Fabian Cancellara: “Ik ken Marc sinds 2008, toen hij met de Olympische Spelen vroeg of ik een foto van mijzelf wilde onderteken­en.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium