Het Belang van Limburg

Hamilton boekt eerste zege in World Tour

-

WIELRENNEN TIRRENO-ADRIATICO

Vierde etappe in de TirrenoAdr­iatico, bijna tweehonder­d zware kilometers tussen Terni en Cascia, dwars doorheen het natuurpark van de Sibillijns­e Alpen. Lucas Hamilton won de etappe, Michael Woods spurtte naar de derde plaats en bouwde zijn voorsprong met enkele seconden uit.

Tien renners kozen al snel voor de aanval. Onder hen ook Kobe Goossens. De jonge Lotto-renner kwam in de eerste etappe zwaar ten val, maar was voldoende hersteld om mee in de aanval te gaan. De kopgroep werd uit elkaar geslagen op de flanken van de eerste echte col van de dag, de Forca di Gualdo. Goossens klampte even aan, maar moest uiteindeli­jk de betere klimmers laten gaan: Matthias Frank (AG2R), Hector Carretero (Movistar), Alessandro

Tonelli (Bardiani) en de verrassend sterk klimmende Michael Matthews.

Woods grijpt vlucht

Het peloton liet niet begaan en onder impuls van de ploegmaats van leider Michael Woods waren de vluchters er aan de voet van de laatste klim, de Ospedalett­o, aan voor de moeite. In schuifjes kwam een kopgroep tot stand met daarin alle grote namen met uitzonderi­ng van Vincenzo Nibali. In de afdaling richting Cascia ontsnapten Fausto Masnada – de zomertrans­fer van Deceuninck - QuickStep – en de Australiër Lucas Hamilton. De laatste anderhalve kilometer richting finish liepen dan weer omhoog. Masnada en Hamilton bleven buiten schot, de jonge Australiër van Mitchelton­Scott liet de nieuwkomer van Deceuninck-Quick-Step geen schijn van een kans. Louis Vervaeke was op 53” de beste landgenoot met een twintigste plaats, in het algemeen klassement neemt hij dezelfde positie in. Vrijdag ligt de finish op de top van de Sassotetto na een klim van bijna elf kilometer en wordt het klassement in een beslissend­e plooi gelegd.

 ?? FOTO PHOTONEWS ?? Lucas Hamilton won de etappe, Michael Woods blijft leider.
FOTO PHOTONEWS Lucas Hamilton won de etappe, Michael Woods blijft leider.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium