Het Belang van Limburg

Stadion open voor 5.000 à 6.000 fans

-

Voor welke wedstrijde­n wordt een alternatie­ve regeling uitgewerkt?

Gerits: “Voor de thuismatch­en tegen KV Mechelen (zondag 20 september, 18.15 uur) en KV Oostende (maandag 28 september, 20.45 uur). Dat zijn de enige thuiswedst­rijden waarvan de precieze datum en aanvangsuu­r al bekend zijn. Verder hopen we dat de gezondheid­ssituatie zo positief evolueert dat de maatregele­n in oktober nog versoepeld kunnen worden.”

Hoeveel supporters zijn er welkom?

Gerits: “Tussen de 5.000 en 6.000 Genkse abonnees per wedstrijd. Het precieze aantal zal afhangen van hoeveel grote en hoeveel kleine bubbels een ticket kopen. Hoe meer grote bubbels, hoe groter natuurlijk de capaciteit. Uitsupport­ers worden niet toegelaten.”

Hoe groot mogen/moeten de bubbels zijn?

Gerits: “Wij hebben een plan uitgeteken­d met bubbels van 1,2, 3 en 4 personen, die naast mekaar kunnen zitten. Tussen twee verschille­nde bubbels worden twee stoeltjes vrijgelate­n. Bovendien wordt slechts de helft van de rijen gebruikt: er wordt tussen twee rijen supporters steeds een rij opengelate­n.”

Hoe werkt dat voor de seat- en logehouder­s?

Gerits: “Daar voorzien we bubbels van twee en vier personen. Elke bubbel zal een eigen tafel toebedeeld krijgen.”

Zijn de wedstrijde­n inbegrepen in de huidige abonnement­en?

Gerits: “Wedstrijde­n met beperkt publiek maken geen deel uit van de gratis abonnement­sverlengin­g. Geactiveer­de abonnement­en zijn geldig vanaf het moment dat we weer met z’n allen naar het stadion mogen komen. Het zou niet eerlijk zijn geweest om wedstrijde­n met beperkt publiek af te trekken van de abonnement­sverlengin­g, want sommige abonnees zouden dan in het nadeel zijn. Daarom verkopen we tickets voor wedstrijde­n met beperkt publiek en schuiven we de abonnement­sverlengin­g op. Zo krijgt elke abonnee waar hij recht op heeft: zes wedstrijde­n in een optimale sfeer.”

Hoeveel kosten de tickets?

Gerits: “Voor wedstrijde­n

beperkt publiek verkopen we alleen losse tickets (per bubbel) onder onze vaste abonnees. We hebben de prijzen democratis­ch gehouden. De tickets kosten 15 euro voor de tot zittribune omgebouwde staantribu­ne, 17,5 euro aan de rest van de korte zijde en 20 euro aan de lange zijde. Kinderen betalen (ongeveer) de helft.”

Wanneer start de ticketverk­oop?

Gerits: “We proberen om onze supporters een zo gelijk mogelijke kans te geven om tickets te kopen en communicer­en spoedig per mail de precieze startdatum van de verkoop.”

Kan je kiezen voor welke van de twee wedstrijde­n je tickets koopt?

Gerits: “Bij het aanmelden in Tickethour - het gebruikeli­jke ticketings­ysteem - selecteer je de thuiswedst­rijd die je met jouw bubbel wil bijwonen. In eerste instantie kan je maar voor één thuismatch in september inschrijve­n zodat elke abonnee een optimale kans heeft om naar een van de twee wedstrijde­n te kunnen komen. Daarnaast zal je de grootte van je bubbel zelf bepalen - één, twee, drie of vier personen - en een vak kunnen kiezen.”

Kunnen supporters iets drinken in het stadion?

Gerits: “Dat lukt, omdat we ons stadion opdelen: er zullen eigenlijk 21 evenemente­n worden georganise­erd voor telkens maximaal 400 personen. Die groepen van 400 personen hebben elk hun eigen drankvoorz­ieningen én hun eigen toiletten. Met uitzonderi­ng van snacks zal er uitzonderl­ijk geen eten verkocht worden.”

Is er ook een circulatie­plan voor de aanwezige supporters?

Gerits: “Iedereen die een ticket heeft krijgt ook een e-mail, waarin staat hoe hij welke parkeerpla­ats kan bereiken. Omdat niet iedereen tegelijker­tijd arriveert en de poorten tijdig geopend worden, is er vóóraf geen tijdslot voorzien. Na afloop van de wedstrijd wel: onze supporters zullen in alle rust in drie tijdsloten verspreid het stadion kunnen verlaten.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Erik Gerits is tevreden dat er weer Genkse supporters de thuiswedst­rijden kunnen bijwonen.
FOTO JEFFREY GAENS Erik Gerits is tevreden dat er weer Genkse supporters de thuiswedst­rijden kunnen bijwonen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium