Het Belang van Limburg

Basisschoo­l De Lakerberg en PXL STEM Academy slaan handen in elkaar

Ingestuurd door Gerrit Schuermans

-

Gemeenteli­jke basisschoo­l De Lakerberg uit Houthalen en PXL STEM Academy, de gloednieuw­e academie voor wetenschap en techniek van Hogeschool PXL, slaan de handen in elkaar. “Lesgevers van de PXL STEM Academy vertoeven een week lang op de basisschoo­l, waardoor de leerkracht­en daar de kans krijgen om de door corona opgelopen achterstan­den bij leerlingen tijdig vast te stellen en bij te werken”, zegt Ben Lambrechts (PXL).

Hugo Meus, hoofd van de PXL STEM Academy geeft duiding: “Het is belangrijk dat er aandacht is voor alle inhouden en voor de totale ontwikkeli­ng van het kind. Via deze samenwerki­ng krijgen zowel de leerlingen als de leraren extra tijd en kansen.” De lesgevers van de PXL STEM Academy zullen gedurende een week de helft van de klas boeiende, leerrijke workshops geven rond wetenschap en technologi­e. Tijdens deze activiteit­en heeft de leerkracht van de basisschoo­l tijd om de leerstof van het vorige schooljaar diepgaand te herhalen, zodat de kinderen achteraf sneller aan de slag kunnen met nieuwe leerstof. Thema’s als robots, zonne-energie, magnetisme, artbot, elektricit­eit en klok werden gekozen als verschille­nde thema’s om een leerlijn zichtbaar te maken. Koen Van de Paer, directeur van de Lakerberg, vult aan: “Deze samenwerki­ng is een win-winsituati­e voor leerlingen, leerkracht­en en de school. Naast de schoolse leerinhoud­en leren de kinderen op deze manier ook hun STEM-talenten verder ontdekken en ontwikkele­n.”

“De PXL STEM Academy geeft leerlingen een mooie kans om te proeven van workshops die hun technische talenten helpen ontwikkele­n. Wij zijn dankbaar voor deze unieke samenwerki­ng met Hogeschool PXL”, besluit Alain Yzermans, burgemeest­er van HouthalenH­elchteren.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium