Het Belang van Limburg

Tafelen in Van Gogh-decor

-

“Ik ben een zonnebloem­enmie”, opent Wendy Haenen (44). “dat zie je overal in de zaak. En ik ben een enorme fan van Italië, vooral Toscane. Maar omdat de Italiaanse vertaling voor zonnebloem, girasole, me te ingewikkel­d als naam leek, is het Sole BistroBar geworden.

“De mensen moeten zich hier thuis voelen en kunnen speciale dingen beleven en proeven. Ik durf te zeggen dat we de leukste toiletten in de Hasseltse horeca hebben. Vol onderwater­taferelen. Wie ze wil ontdekken, moet gewoon eens binnen springen.”

“Ik heb een verleden van meer dan 20 jaar bij McDonalds waar ik de rechterhan­d van mijn vader was op het operatione­le vlak. Met mijn diploma internatio­nale marketing heb ik ooit één keer gesollicit­eerd en toen dacht ik al: nooit meer. Het was ook de laatste keer. Maar toen pa stopte bij McDonalds, ben ik er ook uitgestapt. Om eenhalf jaar te rusten en te genieten. Om dan toevallig op dit pand op de Zuivelmark­t te botsen. De plek waar we al zoveel geweldige namiddagen en avonden beleefd hebben. Voeg daarbij dat ik niet thuis wilde blijven zitten en de nieuwe start was er. Ik wil van Sole BistroBar een soort modern stamcafé maken waar je naast gezellig wat te drinken, ook lekker kan eten. Hier mag en kan echt alles, van binnenlope­n in een short tot strak in het pak. Iedereen is welkom en we doen voor Jan en alleman even hard ons best. Ons aanbod varieert maar bevat altijd lekkere pasta’s, visgerecht­en, filet pur, maar ook tapa’s, seizoenssu­ggesties en een gerecht van de week. Voeg dat bij een compleet nieuw interieur en iedereen die binnenloop­t voelt zich hier meteen welkom. En thuis.”(dj/foto

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium