Het Belang van Limburg

Damiaans op zijn 40ste plots weer eerste keeper

- Bart Schijns en Geert Stienissen

ST. ELEN TWEEDE B Vooraleer hij volgende week 41 verjaardag­skaarsjes mag uitblazen, start Jurgen Damiaans zaterdag als eerste doelman bij tweedeprov­incialer Elen (2B). “Eigenlijk was dit niet de bedoeling.”

“Ik was gekomen om de jeugd te ondersteun­en”, reageert Damiaans. “Elen is immers een club die de kaart van de jeugd trekt en deze jonge spelers omringd met enkele ervaren spelers zoals Aabbou, Cox, Vereecken en Schoonbroo­dt. Maar door omstandigh­eden zal ik nu als eerste keeper starten.”

De club haalde met Joey Cuijpers intussen nog wel een extra keeper in huis, maar Damiaans is niet van plan om zijn plaats zomaar af te staan. “Ik ga mijn best doen, zodat de trainer geen kans krijgt om me uit de ploeg te zetten. Tweede provincial­e is een mooi niveau, ik zal elke week in doel staan met de ambitie om de match te winnen.

Maar ik zal me ook schikken naar de beslissing­en van trainer Davy Schetz.”

Dat Damiaans, na een inactivite­it van enkele jaren, opnieuw op niveau is om de rol van eerste keeper op te nemen, dankt hij aan twee redenen. “Vorig seizoen was ik wel al reservekee­per bij Lindelhoev­en, maar keeperstra­iner Stef Deben heeft met zijn voorbereid­ing toch een belangrijk­e rol gespeeld om me wedstrijdf­it te krijgen. Ook het uitstel van de competitie door het coronaviru­s heeft me net die extra weken gegeven om me klaar te stomen. Maar nu ben ik er klaar voor. Laat de competitie maar starten”, besluit Damiaans, die na Patro, Bree, Neeroetere­n en Opitter nu aan zijn tweede carrière bij Elen begint.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium