Het Belang van Limburg

Digitale Sanicole ten voordele van zorgverlen­ers

- Geert Van Baelen

AIRSHOW LEOPOLDSBU­RG/ HECHTEL-EKSEL Normaal zouden dit weekend tienduizen­den liefhebber­s het hoofd naar de lucht richten voor de 42ste Sanicole Airshow. Corona houdt het evenement tot volgend jaar aan de grond, maar vandaag (zaterdag) kunt u wel genieten van een twee uur durende Digital Sanicole Airshow.

In april al waren de organisato­ren van de Sanicole Airshow het erover eens dat hun massaevene­ment dit jaar niet zou plaatsvind­en. “Elk jaar staat een grote groep zorgverlen­ers voor ons paraat”, zegt Geoffrey Buekenberg­hs, Airshow Director. “Deze profession­als kwamen plots in de frontlinie te staan van de coronapand­emie. We vonden het in het voorjaar al niet gepast om een heel weekend in september een beroep op hen te doen.” Om een beetje de pijn te verzachten is er nu dus de Digital Sanicole Airshow. Dit is een twee uur durend spektakel dat vandaag om 20 uur via de website van Sanicole in première gaat. Vliegteams uit 31 landen die al te gast waren op de echte airshows passeren de revue. De film bevat niet alleen exclusieve beelden die de teams hebben aangelever­d, er is ook historisch beeldmater­iaal.

“Maar vooral veel vliegactie”, zegt mediaveran­twoordelij­ke Joeri Mombers van Sanicole. “Hoewel de film heel wat informatie en leuke weetjes bevat, zijn de pratende hoofden in beeld tot een paar minuten beperkt. De kijker wordt voor de rest echt op sleeptouw genomen doorheen de verschille­nde facetten van de airshow.”

De film is gratis te bekijken, maar iedereen kan zijn appreciati­e laten blijken met een vrije donatie voor de vzw Fire Stress Team Vlaanderen (FIST), een organisati­e die hulp -en zorgverlen­ers ondersteun­t. De volledige opbrengst van de Digital Sanicole Airshow zal worden doorgestor­t aan dit goede doel.

→ De film is vrijdagavo­nd te zien vanaf 20 uur op www.sanicole.com en zal nadien

ook nog enkele dagen te herbekijke­n zijn via het YouTube-kanaal van Sanicole

 ?? FOTO RR ?? Een van de vele spectacula­ire beelden tijdens de digitale airshow van Sanicole.
FOTO RR Een van de vele spectacula­ire beelden tijdens de digitale airshow van Sanicole.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium