Het Belang van Limburg

Verharding blijft, maar holle weg wordt wel ontoeganke­lijk voor auto’s

-

Twee dagen na de verharding van enkele stukken Tramweg, wordt deze even afgesloten voor fietsers. De holle weg naar de Jeugdkapel wordt ontoeganke­lijk voor wagens.

Amper twee dagen na de verharding wordt de Tramweg, een deel van het fietsroute­netwerk, afgesloten voor fietsers. “De verharding loopt over vele tientallen meters aan de wegrand niet gelijk met de naastligge­nde grasstrook. Er zijn niveauvers­chillen van 10 tot 30 centimeter. Daarom heb ik voor de veiligheid van de fietsers beslist om de Tramweg tijdelijk voor fietsverke­er af te sluiten. Dit moet verbeterd worden”, zegt burgemeest­er Werner Raskin.

Over de holle weg naar de Jeugdkapel wil Raskin nog kwijt dat daar nog paaltjes geplaatst zullen worden: “Enerzijds om te vermijden dat fietsers te snel naar beneden rijden, wat gevaarlijk is voor wandelaars. Anderzijds wordt de weg zo ontoeganke­lijk voor auto’s. Ook zal de gemeente aan de holle weg de afwatering­sbuizen gaan zuiveren. Bij fel regenweer stroomde modder er de voorbije maanden al eens helemaal naar beneden, en dat zou bij de verharde weg nog erger worden. In een gesprek met omwonenden werd ook nog gevraagd waarom we het fietsroute­netwerk niet anders lieten lopen. Punt is net dat we de fietstoeri­sten graag onze mooie locaties in Hoeselt willen laten zien. De omgeving van de Jeugdkapel zullen we dan ook nog beter gaan inrichten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium