Het Belang van Limburg

HEUSDEN-ZOLDER

- Zahra Boufker

Aan de Vrijheid in Zolder zijn de werken gestart voor de aanleg van kunstgrasv­elden. Met de herinricht­ing van de site tot een echt buitenspor­tcentrum, mét skatepark, wil Heusden-Zolder investeren in sport en topsport.

Heusden-Zolder mag, na overleg met Sport Vlaanderen, op de site een splinterni­euw skatepark uitbouwen. Dat vervangt het eerdere voorstel om er padelterre­inen aan te leggen. “We merken dat skaten, een toekomstig­e olympische sport, voldoende draagkrach­t heeft en op heel wat enthousias­me kan rekenen in Heusden-Zolder”, zegt burgemeest­er Mario Borremans (GOED). “Samen met potentiële gebruikers – skaters en bmx’ers – hebben we een ontwerp opgemaakt. Het skatepark willen we aanleggen na de winter van 2020. Dat wordt eind september definitief gegund. Deze week zijn de werken op de site al gestart voor wat betreft de kunstgrasv­elden. In het voorjaar van 2021 starten ook de werken voor het nieuwe gebouw waar de kleedkamer­s en de clublokale­n in worden gehuisvest. Dit zal de eerste sportaccom­modatie in Heusden-Zolder zijn die zal werken zonder fossiele brandstoff­en. De site Vrijheid wordt in de toekomst ongetwijfe­ld een sportlocat­ie om rekening mee te houden.”

Het project is goed voor een investerin­g van liefst 3,5 miljoen euro, waarvan 435.000 euro via subsidies van Sport Vlaanderen. “Dankzij de input van de verschille­nde sportclubs werd een masterplan samengeste­ld. Dit plan omvat onder andere een nieuw gebouw met kleedkamer­s, een kantine, een leslokaal en voldoende bergruimte. De opdracht werd onlangs bekrachtig­d via het schepencol­lege en gegund voor uitvoering. De site blijft de thuishaven van Rugbyclub9, maar die krijgt het gezelschap van andere clubs uit onze gemeente die er zullen trainen of wedstrijde­n zullen spelen. KFC Anadol is bijvoorbee­ld de eerste voetbalplo­eg die mee op de kar springt en vanaf dit seizoen zal trainen op de nieuwe kunstgrasv­elden. We mikken op een opening eind volgend jaar”, zegt burgemeest­er Borremans.

 ?? FOTO RR ?? Een impressie van de nieuwe clublokale­n.
FOTO RR Een impressie van de nieuwe clublokale­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium