Het Belang van Limburg

Looise Mette-Marie vs. Kinrooise Romina in zinderende finale

- Tom Vets

THE VOICE KIDS TESSENDERL­O/KINROOI

Ze zijn nog met zijn achten over in The Voice Kids, het merendeel meisjes. Ook team K3 is een en al girlpower. De finale is reeds ingeblikt, maar Mette-Marie en Romina lossen geen woord over de uitslag. “Ik ben bekomen van die laatste opnames, maar ik mis het hard”, begint Mette-Marie. “Het was een wedstrijd, maar onderling hadden we een hechte band. Niet alleen met de andere kandidaten, maar ook met de coaches. Het was een topervarin­g. Ik heb zoveel toffe mensen leren kennen.”

“Je moet niet winnen om veel bij te leren”, vult Romina aan. “Niet normaal hoeveel ik op die tijd bijgeleerd heb! Ik ben het team enorm dankbaar.” Hoewel beiden erg muzikaal zijn, was het podium nieuw voor hen. “Ik schreef me in om te zien hoever ik stond qua zang en hoe ver ik in zo’n wedstrijd kon geraken”, zegt Mette-Marie. “Ik zong uitsluiten­d onder de douche en volgde nooit zangles. Op dat podium staan was best wel eng en intimidere­nd. Dan besef je pas waar je aan begonnen bent. Tijdens mijn Blind Audition was ik gestressee­rd en vergat ik bijna mijn tekst. In de finale viel de stress van mijn schouders en kon ik meer genieten.”

Ook bij Romina was performen op het podium eerst onwennig. “Maar ergens voelde het ook goed, omdat het een droom was die uitkwam.” Romina zong al op zeer jonge leeftijd. “Ik weet nog hoe ik als klein meisje microfoons van K3 kreeg van Sinterklaa­s, waarmee ik menig K3-nummer gezongen heb. Vooral Oya Lélé was vaak bij ons thuis te horen. (lacht) Daarom was het nu tof om in hun team te zitten. Hanne, Marthe en Klaasje hebben me veel bijgebrach­t over hoe je moet performen op een podium. Ze geven ook tips om je zelfvertro­uwen op te krikken en niet met schrik op het podium te staan.” Mette-Marie koos ook bewust voor K3. “Omdat je dan niet één, maar drie meningen te horen krijgt. Soms lagen hun visies wat uit elkaar, maar aan het einde van de rit werd alles mooi uitgebalan­ceerd tot een evenwichti­g compromis.” Tijdens de workshops werd ze overladen met tips. “Ik ben wat rustiger geworden. De meisjes hadden opgemerkt dat ik als een tornado overkwam tijdens het optreden. Ik wou het te snel afhaspelen. Die hevigheid is geminderd.”

Mentaal afgesloten

Het zijn de beste stemmen die overschiet­en. Mette-Marie maakte vorige week indruk met Crazy van Gnarls Barkley. Al zegt ze dat ze zichzelf niet graag hoort zingen op televisie. “Dat blijft iets raar”, lacht ze. Romina maakte het verschil met The One That Got Away van Katy Perry. “Nochtans zing ik thuis altijd rustige en gevoelige liedjes. Maar hoewel onbekend terrein, ben ik tevreden met al mijn optredens.”

Door de coronacris­is lagen de opnames vijf maanden stil. “Mentaal was de wedstrijd al een beetje afgesloten”, zegt Romina. “Ik ben elke dag blijven oefenen en er waren ook online workshops, maar als er geen tv-opnames zijn, zit je niet helemaal met je hoofd in de wedstrijd.”

TikTok

In de finale brengt Mette-Marie River van Bishop Briggs. “Een moeilijk liedje wegens heel luid. Ik moet ook mijn ademhaling onder controle weten te houden. Toch kwam ik zelf met dit liedje op de proppen. Ik had het ontdekt op TikTok. Het viel bij me in de smaak omdat het een nummer met veel kracht is. Ik hoop daarmee indruk te kunnen maken.” Romina, die een gooi doet naar de winst met Lost Without You van Freya Ridings, is van plan ook na The Voice Kids te blijven zingen. “Omdat het een passie is en die geef je niet snel op. Via YouTube en dergelijke kan je makkelijk liedjes verspreide­n.” Ook MetteMarie zal met muziek bezig blijven. “Maar ik wil er niet mijn beroep van maken. Het blijft een hobby, school is het belangrijk­ste. Maar mocht er een platenfirm­a een mooi voorstel hebben, zal ik dat bekijken.”

→ ‘The Voice Kids’, VTM, 20.35 uur

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium