Het Belang van Limburg

Geike Arnaert doet na lang aandringen mee aan ‘Liefde voor Muziek’

-

LIEFDE VOOR MUZIEK VTM

Het succes van seizoen zes – met Kom wat dichterbij van Regi op kop – is nog niet gaan liggen, of daar staat de zevende reeks van Liefde voor Muziek al voor de deur.

Volgende maand vertrekken Willy Sommers, Tourist LeMC, Cleymans & Van Geel, Emma Bale, Ronny Mosuse en Bert Ostyn van Absynthe Minded naar een nog onbekende – en vooral coronaproo­f – bestemming om elkaars repertoire onder handen te nemen.

Opvallende reisgezel is gewezen Hooverphon­ic-zangeres Geike Arnaert (40). Na twee soloalbums, handenvol hits aan de zijde van Alex Callier – onder meer Eden en Mad about you - en het monstersuc­ces van Zoutelande met de Nederlande­rs van BLØF stond Arnaert al even hoog op het verlanglij­stje van VTM. Ze sloeg de uitnodigin­g de voorbije jaren meermaals af, maar denkt daar vandaag dus anders over. “Ik was inderdaad al een paar keer gevraagd, maar nu past het perfect in mijn planning. Deze keer voelt het goed aan. De naam van het programma zegt genoeg: het draait rond muziek, datgene waar ik dag en nacht mee bezig ben. Dus het klopt.”

Ook naar de ontmoeting met haar medereizig­ers kijkt Arnaert uit. “De repertoire­s lopen erg uiteen. Ze zijn verspreid over verschille­nde decennia. Net dat vind ik leuk: ik kan liedjes zingen die ik als kind op de radio hoorde én die ik vandaag ontzettend goed vind. Nummers kiezen wordt sowieso moeilijk. Het wordt een verhaal van kill your darlings.”

De artiesten bereiden komende weken hun covers voor, het eindresult­aat zien en horen we in 2021 op VTM. De startdatum van de uitzending­en wordt later bekendgema­akt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium