Het Belang van Limburg

Hoe u als supporter weer naar het stadion kunt

-

WIE MAG HET STADION BINNEN?

Iedereen die een abonnement kocht voor 27 augustus krijgt zondag toegang tot het stadion. Wie daarna pas abonnee werd, moet nog even geduld uitoefenen. Voor hen heeft het geen zin om toch naar het stadion af te zakken.

Er zal ook geen ticketverk­oop zijn op de dag van de wedstrijd. “We sluiten eveneens de gratis abonnement­en en de abonnement­en uit commerciël­e deals uit waardoor we het aantal fans dat uit de boot valt zo veel mogelijk beperken.

Zij die hun abonnement voor 27 augustus kochten, worden zo ook een beetje beloond voor hun vroege aankoop”, legt woordvoerd­er Fiorenzo Mostien uit.

WAAR MOET IK PARKEREN?

Op vlak van parkeren verandert er niets. Supporters met een parkeerkaa­rt parkeren hun wagen gewoon op dezelfde plekken als voorheen. Hetzij ondergrond­s, hetzij in de buurt van het stadion op de daarvoor voorziene parkings.

WANNEER IS HET STADION GEOPEND?

De deuren van Stayen openen twee uur voor de aftrap, om 14 uur dus. De club roept de supporters op om tijdig af te zakken en om ten laatste een half uur voor de aftrap in het stadion te zijn. “Omdat het meer tijd in beslag zal nemen om iedereen veilig op zijn plaats te krijgen”, verklaart Mostien. “Supporters moeten zich begeven naar de toegangspo­ort van hun tribune. Daar zal een medewerker hen een plaats toewijzen, met respect voor social distancing.”

MOET IK ALLEEN NAAR HET STADION KOMEN?

Neen. Maar enkel in tribune Oost worden er enkele plekken voor bubbels van maximaal vier personen voorzien, voor abonnees die met hun gezin komen. Zij melden zich best in groep aan. “Enkel zo kan je in elkaars buurt zitten, weliswaar op anderhalve meter afstand. Naast elkaar zitten is niet mogelijk”, legt Mostien uit.

HOE VERPLAATS IK MIJ IN HET STADION?

Daarvoor werd een ‘one way policy’ op basis van kleuren uitgeteken­d. Dit wil zeggen dat er steevast dezelfde looprichti­ng dient aangehoude­n te worden. “De groene pijlen moeten gevolgd worden naar de ingang van de tribunes, de rode naar de uitgang en blauw leidt naar de WC’s”, aldus Mostien.

HOE ZIT HET MET HET MONDMASKER?

Het mondmasker moet ten alle tijden gedragen worden en dit van zodra je aanschuift om het stadion te betreden. Enkel bij het nuttigen van een drankje mag het tijdelijk afgezet worden.

MOET IK MIJN HANDEN ONTSMETTEN?

Dit wordt ten strengste aanbevolen. “Op verschille­nde plekken in het stadion zullen we daarom ontsmettin­gspunten voorzien”, aldus Mostien.

MAG IK EEN DOELPUNT VIEREN?

Ja, op voorwaarde dat dit al zittend gebeurt. Supporters mogen hun zitje enkel verlaten voor een toiletbezo­ek.

KAN IK IETS ETEN OF DRINKEN?

De eetstanden zullen zondag gesloten blijven en ook de togen in het stadion zijn niet geopend voor het publiek. Dat betekent niet dat de supporters op hun dorst moeten blijven zitten. De club schakelt obers in die de fans op hun zitje bedienen en dit tot een kwartier voor het einde van de match. “Betalen kan enkel met STVV-jetons die supporters nog op overschot hebben van het afgelopen seizoen of met de bankkaart”, aldus Mostien. “Er worden echter geen nieuwe jetons meer verkocht en je kan ook niet cash betalen.”

WAT GEBEURT ER NA HET LAATSTE FLUITSIGNA­AL?

Dan dienen de supporters het stadion onmiddelli­jk te verlaten. “Deze wedstrijd is een generale repetitie met het oog op latere wedstrijde­n die we eventueel met publiek kunnen spelen”, zegt Mostien. “Daarom roepen we de fans op om zich aan de richtlijne­n te houden en hun gezond verstand te gebruiken. Iedereen heeft er immers belang bij dat we wedstrijde­n kunnen spelen met supporters, op een veilige manier.”

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Zondag zullen er 1.600 toeschouwe­rs aanwezig zijn op Stayen voor de thuismatch tegen Antwerp.
FOTO BELGA Zondag zullen er 1.600 toeschouwe­rs aanwezig zijn op Stayen voor de thuismatch tegen Antwerp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium