Het Belang van Limburg

Onze analyse: “Muscat moet het roer omgooien”

-

De kenmerkend­e glimlach van Kevin Muscat was zaterdagav­ond ver weg toen hij zijn relaas deed na de derde nederlaag op rij voor STVV. “Tot aan de 1-0 hielden we nochtans gelijke tred”, vond Muscat.

Muscat zag naar eigen zeggen een wedstrijd waarin zijn Kanaries vooral veel strijd leverden. “Tot het eerste doelpunt hielden we gelijke tred met een team dat hongerig was om voor eigen publiek te winnen”, zo begon Muscat zijn analyse. “In dit soort matchen is het eerste doelpunt altijd heel belangrijk en dat viel helaas aan de verkeerde kant. De 1-0 was een opdoffer. Dat de tweede tegengoal amper vier minuten later viel, is onaanvaard­baar. Zeker door de manier waarop.”

Of hij zich in de steek gelaten voelde door zijn spelers of dat er gewoon een gebrek aan kwaliteit is in deze spelersker­n, wilden we graag weten. “Geen van beide”, oordeelde Muscat. “De spelers toonden vechtlust en samenhorig­heid. Maar op bepaalde momenten was het geluk niet aan onze kant. We hadden bijvoorbee­ld een strafschop kunnen krijgen bij de fout op Colombatto in de eerste helft. Zulke momenten kunnen de wedstrijd veranderen.”

Offensief onmondig

Dat gebeurde dus niet en buiten die strafschop­fase kwamen de Kanaries maar bitter weinig in de buurt van de zestien van Malinwa. Een verontrust­ende vaststelli­ng is dat de Truienaren op 90 minuten tijd welgeteld één grote kans bij elkaar gevoetbald kregen. “Dat was voor beide teams het geval”, vond Muscat. “Maar ja, het klopt dat we meer gevaar konden creëren. Dat is een belangrijk aspect waar we hard aan blijven werken. Net als dat het belangrijk is om nu als team bij elkaar te blijven.”

Op de vraag of Muscat zich na de tweede wanprestat­ie op zes dagen zorgen begint te maken over de rest van het seizoen, antwoordde de Australiër ontwijkend. “De wedstrijd is nog maar net voorbij. De emoties zijn nu nog te overweldig­end om daar een antwoord op te geven. Of ik hoop op versterkin­gen? Ik begrijp de vraag, maar voorlopig denk ik daar niet aan.”

 ?? FOTO BELGA ?? Kevin Muscat.
FOTO BELGA Kevin Muscat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium