Het Belang van Limburg

“Na 19 mails vroeg Cheapticke­ts of we een probleem hadden”

-

Evy Van der Heyden, studente farmaceuti­sche wetenschap­pen, en haar vriend Pieter besloten dit jaar om een korte vakantie dichtbij te houden. Ze zouden vijf dagen naar Polen gaan, waar ze een bezoek zouden brengen aan familie van Pieter.

“Wij wilden met het vliegtuig naar Warschau reizen en daar dan een huurauto nemen. Begin augustus vonden we op Cheapticke­ts interessan­te prijzen. Maar bij het betalen is het fout gelopen. Pieter betaalde de tickets via zijn smartphone, met Payconiq. Er ging ook effectief 149 euro van onze rekening maar we kregen geen bevestigin­g via mail of boekingsco­de.”

“We hebben Payconiq gecontacte­erd. Daar liet men ons weten dat de transactie naar Cheapticke­ts wel degelijk had plaatsgevo­nden. Het geld zat dus bij Cheapticke­ts, maar wij hadden geen tickets. We hebben een mail gestuurd op 11 augustus maar we hebben er geen antwoord van gekregen. Op 15 augustus hadden we nog altijd niks gehoord en hebben we via hun website laten weten dat we de boeking willen stopzetten en ons geld terug willen.”

“In totaal hebben we 19 mails verstuurd. Zonder ook maar één antwoord. Telefonisc­h is Cheapticke­ts niet beschikbaa­r. We kregen geen reactie, tot eind augustus. Toen stuurde Pieter een boze mail met de belofte dat we klacht zouden indienen. Toen kregen we een mail terug, met de vraag wat het probleem was en of ze ergens mee konden helpen. We hebben meteen geantwoord, maar ondertusse­n zijn we een hele tijd verder en hebben we nog niks gehoord.” “We zijn 20 en 21 jaar en voor ons is 149 euro toch een hoop geld. We zouden dat toch graag terug krijgen. Kan u ons helpen?”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Net als duizenden anderen, moest Evy lang wachten op een terugbetal­ing door Cheapticke­ts. “Maar de klachtenbe­rg is bijna weggewerkt”, zegt de online ticketverk­oper.
FOTO SVEN DILLEN Net als duizenden anderen, moest Evy lang wachten op een terugbetal­ing door Cheapticke­ts. “Maar de klachtenbe­rg is bijna weggewerkt”, zegt de online ticketverk­oper.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium