Het Belang van Limburg

Geroteerd en (bijna) verloren

- Bob Faesen

PSnelle tegengoal

2 2 hilippe Montanier koos tegen het geplaagde Zulte Waregem voor rotatie. Laifis, Raskin en Carcela verdwenen naar de bank, Cimirot en Avenatti zelfs naar de tribune. Dat is flirten met onderschat­ting. Zelfs tegen dit Essevee, dat nog maar net een pak slaag van Club Brugge had geïncassee­rd. “Dit was onze vierde match in twee weken tijd”, verklaarde de Normandiër zijn vele wissels. “Na Vojvodina zaten veel jongens in het rood.”

Hoe dan ook, Standard speelde zijn slechtste helft van dit seizoen. “Het eerste halfuur zaten we niet best in de match. We maakten veel technische fouten. Passen van vijf meter kwamen niet aan. Ondanks alles hebben we weinig kansen tegen gehad.”

Toch kwam Standard na tien minuten op achterstan­d. Assist Opare, doelpunt Dompé. Twee exRouches. Nog eens tien minuten later miste Bruno een goede kans op de 0-2. Amallah hielp namens de thuisploeg laat in de eerste helft ook een prima kans om zeep.

Vroeg in de tweede helft leek Standard de broodnodig­e meeval te krijgen. Cop zette voor, Amallah maaide over de bal heen en de jonge Michel-Ange Balikwisha kon de 1-1 maken. Maar van erop en erover was geen sprake. Integendee­l, Dompé mocht aanleggen voor een corner. Vossen, die gek genoeg gedekt werd door de kleine Fai, kon simpel de 1-2 raak koppen. Een mentale tik. Sclessin schreeuwde om Mehdi Carcela en Montanier gaf het volk wat het wou. Cop mocht inrukken, begeleid door een fluitconce­rt. De Franse T1 nam het op voor zijn Kroaat. “De supporters mogen fluiten. Ze betalen voor hun kaartje, maar ik wil mijn speler steunen. Daarom applaudiss­eerde ik voor hem. Hij speelde een goede tweede helft, gaf een assist en heeft zijn hoofd niet laten hangen.”

Carcela bleek overigens beslissend, net als een andere invaller: Jackson Muleka. Eerstgenoe­mde zet Fai vrij op de rechterfla­nk. Op aangeven van de Kameroense back werkte Muleka knap de 2-2 binnen. Verder kwam Standard niet meer. Zonde, want dit was vermijdbaa­r puntenverl­ies.

Zware week

Standard staat nu voor opnieuw een zware week. Donderdag moet tegen het stugge Fehervar kwalificat­ie voor de Europa League worden afgedwonge­n. De Hongaren zijn goed uitgerust, want kregen dit weekend vrij van hun bond. In ons land is dat echter niet meer mogelijk. “Nochtans een goed idee”, vond Montanier. Zondag wacht de Waalse derby tegen Charleroi. Zonde dat je die ingaat met een overbodig puntenverl­ies. We gaan ook de laatste week van de transferpe­riode in. Staat er in Luik nog iets te gebeuren? In de breedte mag er nog iets bijkomen. “Op de flanken zitten we krap”, gaf Montanier aan. “Ik zou het niet erg vinden als daar nog iemand bijkomt. Vergeet niet dat er met Bastien en Lestienne twee belangrijk­e spelers out zijn, toch zijn we nog altijd competitie­f. Dat is bemoedigen­d voor het vervolg.”

 ?? FOTO BELGA ?? Jelle Vossen scoorde en speelde een cruciale rol bij de gelijkmake­r van Standard.
FOTO BELGA Jelle Vossen scoorde en speelde een cruciale rol bij de gelijkmake­r van Standard.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium