Het Belang van Limburg

Fans van Gent roepen om Thorup

-

AA GENT OH LEUVEN

De problemen op het veld bij de Buffalo’s leiden nu ook naar rumoer ernaast.

E2 3

indelijk zat er een beetje muziek in AA Gent. Vier keer het doelhout, twee – terecht – afgekeurde goals. Maar de problemen blijven. Kan een keeperswis­sel de defensieve zorgen oplossen? Feit is dat na Thomas Kaminski ook Davy Roef sollicitee­rt om zijn plaats in doel af te staan. Sinan Bolat zit zijn laatste dag Europese schorsing uit, maar nadien is er geen reden meer om hem niet onder de lat te zetten.

“Davy Roef had daar meer kunnen doen, maar daar ligt het probleem niet. In die situatie worden afspraken niet nagekomen, door een gebrek aan focus”, vond coach De Decker. Waarmee hij het over Roman Bezus heeft. Die stond op het moment van de kort genomen hoekschop met zijn rug naar de cornervlag.

Ook al kreeg AA Gent twee onterechte strafschop­pen en lijkt het maken van veldgoals een probleem, de nood achterin is acuter. De afwezigen – Kums, Odjidja, Ngadeu, Yaremchuk, Chakvetadz­e én Depoitre niet helemaal fit op de bank – zijn een valabel excuus, maar niet het enige. Door de malaise roert nu ook de achterban zich, enkele potjes kookten over. Aanvankeli­jk bleef hun steun positief. De naam van

Peter Balette, in ere hersteld als assistent, werd gescandeer­d. Maar na de tegengoals keerde de sfeer. Thorup! rolde het luidst van de tribunes. Een groepje troepte samen aan de hoofdingan­g van de Ghelamco Arena. Michel Louwagie stond hen te woord. De CEO kreeg de volle laag voor het ontslag van Jess Thorup, maar counterde gevat: “Elke coach heeft een houdbaarhe­idsdatum. Wanneer hij zijn groep niet meer in de hand heeft, moet je ingrijpen. Zeker als er ook te vaak cruciale duels verloren gaan, zoals eind vorig seizoen tegen Charleroi.”

De trip naar Kiev voor de ‘cruciale’ match in de laatste voorronde van de Champions League wordt sowieso geen plezierrei­sje. Zondag al wacht die fel beladen thuiswedst­rijd tegen Beerschot en twee weken later is er het weerzien met… Jess Thorup.

AA GENT: Roef (4) - Castro-Montes (5), Plastun (5), Arslanagic (5), Mohammadi (5) - Owusu (7), Bezus (5), Dorsch (6) - Bukari (7), Kleindiens­t (6), Niangbo (5).

OH LEUVEN: Romo (6) - Kotysch (6), Raemaekers (6), Ouedraogo (6), Bese (5) - Hubert (6), Malinov (6), Maertens (7), Mercier (8) - Sowah (7), Henry (7).

VERVANGING­EN: 52’ Depoitre voor Bezus, 54’ Ngawa voor Ouedraogo, 64’ Mbayo voor Niangbo, 67’ Keita voor Malinov, 75’ Myny voor Sowah, 84’ Botaka voor Castro-Montes.

DOELPUNTEN: 41’ Sowah 0-1, 44’ Maertens 0-2, 48’ Sowah 0-3, 71’ Dorsch (strafschop) 1-3, 74’ Kleindiens­t (strafschop) 2-3.

GELE KAARTEN: 30’ Dorsch, 65’ Depoitre, 84’ Maertens, 85’ Hubert, 90’ Romo. TOESCHOUWE­RS: 8.000.

SCHEIDSREC­HTER: Jonathan Lardot (5).

 ?? FOTO BELGA ?? Een flaterende Roef is maar een van de problemen van Gent.
FOTO BELGA Een flaterende Roef is maar een van de problemen van Gent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium