Het Belang van Limburg

Tegen Club zal het scherper moeten

-

Als Percy Tau graag op de korrel wil worden genomen door de fans van zijn ex-club, zullen hij en zijn ploegmaats scherper moeten zijn dan tegen Gisteren probeerde de Lion of Judah de motor wel op gang te trekken, maar op 90 minuten creëerde Anderlecht niet één echte kans. Het was weer willen, maar niet kunnen. Dat ze op voorsprong klommen was slechts te danken aan een knap schot van Sambi Lokonga. “Het Anderlecht van vandaag kan niet het Anderlecht zijn dat volgende week tegen Brugge speelt”, stelde zelfs Vincent Kompany die niet meer de eeuwige positivo uithangt. “Wat kwaliteit betreft hadden we niet onze beste dag. De laatste pass, het laatste balcontact: dat was niet clean.” Na de 6 op 6 tegen Cercle en Waasland-Beveren blijft de vaststelli­ng dat RSCA het moeilijker heeft van zodra de tegenstand­er feller weerstand biedt. Eupen voetbalde goed georganise­erd en liet amper gaten vallen. De Oostkanton­ners durfden ook hun voet zetten en daardoor raakte de jonge thuisploeg van slag. Zo zat Nmecha in de tang en kwam hij moeilijk in zijn spel. Er was ook dubbele dekking op Doku en niet door de minste. Gewezen Barçaspele­r Adriano hield zich, met de steun van Ngoy, helemaal niet in tegen de tiener. Doku kon zich niet doorzetten en verloor zichzelf soms in overmoed. “Misschien zullen we tegen Club Brugge meer ruimte hebben”, vervolgde Kompany. “Zij zullen hoger druk zetten, maar Brugge zal nog agressieve­r en leper zijn in de duels. We moeten daarop voorbereid zijn.” Als Anderlecht aangepakt wordt, vervalt het snel in oude patronen. Het gevolg is vaak rondtikken op de eigen helft. Dat was risicovol tegen Eupen, want bij een slechte pass van Luckassen, scoorde Musona bijna. De Nederlande­r is niet 100 procent fit, maar er zijn geen alternatie­ven. Gelukkig kuiste Vranjes nog veel op, maar toen Luckassen in de slotfase ging liggen was er geen bemoederen meer aan: 1-1. “Je ziet dat er nervositei­t in ons spel sluipt. Op het veld stond veel talent om de bal in de ploeg te houden, maar dat lukte niet. Luckassen moet niet als enige met de vinger gewezen worden.”

Trebel fit?

Het belooft een hete middag te worden in Jan Breydel. De laatste drie wedstrijde­n verloor Anderlecht er steevast. Als ze nu willen meedoen voor Play-off 1 moeten de Brusselaar­s toch minstens de evenknie zijn van blauw-zwart. Anderlecht moet vooral hopen dat Trebel fit raakt, want het middenveld Kana-Sambi miste grinta. “Door blessures en corona hebben we een hele moeilijke week gehad”, besloot Kompany. “De ploeg opstellen was als een rubiks kubus in elkaar draaien en het is moeilijk om te voorspelle­n of de besmette jongens over één, twee of vier weken weer top zullen zijn. Maar ik wil niet klagen, anders blijf ik bezig over dat virus.” Zouden Verschaere­n, Vlap, Zulj en Bakkali in Brugge een wereld van verschil maken? Het zal ook aan het jonge paars-wit zelf liggen om een stevige vuist te maken. Tegen Club Brugge moet er niet alleen mooi gevoetbald worden, maar ook gebikkeld worden. Pas als Tau naast zijn dribbels ook eens in de kuiten van Vormer bijt, zal het publiek weten dat hij bestaat en hem uitfluiten.

ANDERLECHT: Van Crombrugge (6), Mykhaylich­enko (6), Vranjes (6), Luckassen (4), Murillo (6), Kana (5), Sambi Lokonga (6), Tau (5), Doku (5), Nmecha (5), Bundu (5).

EUPEN: De Wolf (6), Adriano (5), Amat (6), Poulain (5), Miangue (5), Musona (6), Cools (6), Peeters (6), Ngoy (7), Prevljak (5), Koné (6).

DOELPUNTEN: 71’ Sambi Lokonga (Doku) 1-0, 90’ Ngoy 1-1.

GELE KAARTEN: 38’ Doku, 58’ Adriano, 81’ Peeters, 90’+3’ El Hadj, 90’+4’ Vazquez. TOESCHOUWE­RS: 6.000

SCHEIDSREC­HTER: D’Hondt (6)

 ?? FOTO BELGA ?? Percy Tau keert volgende week met Anderlecht terug naar Brugge.
FOTO BELGA Percy Tau keert volgende week met Anderlecht terug naar Brugge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium