Het Belang van Limburg

Clement verwacht versterkin­g

- Bart Lagae

CLUB BRUGGE CERCLE BRUGGE 2 1 Drie maanden na het openen van de transferma­rkt rekent Philippe Clement op een eerste zomeraanwi­nst die naam waardig. Club won tegen Cercle zijn vierde wedstrijd op rij, maar de Brugse coach onderstree­pte dat zijn team efficiënti­e mist.

Club Brugge stvoor de nabije toekomst is welke versterkin­gen aanmeren in het “Belfius Basecamp”. De deadline ligt op 5 oktober. Drie maanden bleef het stil in de bestuurska­mer, deze week moeten de prijsduive­n “vallen”. Volgens onze informatie is Club met een drietal pistes bezig, maar blijft de uitkomst van elk van die pistes onzeker.

Clement greep de krappe derbywinst tegen Cercle aan om nog eens naar het belangrijk­ste pijnpunt te wijzen bij Club: het gebrek aan efficiënti­e.

Veeg uit de pan

Krépin Diatta kreeg een veeg uit de pan van Clement. “Ik vond hem niet top. Met zijn kwaliteite­n had hij drie doelpunten moeten maken. Hij blijft een jonge speler die zijn blessures heeft gehad en ik denk dat er veel ploegen zijn die er graag een Diatta bij hebben. Maar hij is nog niet aan zijn honderd procent topvorm die hij bij momenten vorig jaar liet zien.”

Clement was streng met een reden. Hij wil er bij het bestuur op aandringen dat hij meer beslissend­e spelers nodig heeft. Emmanuel Dennis viel in in de slotfase, maar kan deze week Club Brugge verlaten. Diatta zal vermoedeli­jk blijven, maar de Senegalees is nooit een aanvaller geweest die dubbele cijfers haalde in de doelpunten. Een scorende spits blijft de prioriteit.

CLUB BRUGGE: Mignolet (6), Mata (6), Kossounou (7), Deli (7), Ricca (5), Diatta (7), Rits (6), Vormer (6), Vanaken (7), Deketelaer­e (6), Krmencik (6). CERCLE BRUGGE: Didillon (5), Decostere (6), Ueda (5), Marcelin (6), Velkovski (5), Kanouté (6), Hotic (7), Hoggas (5), Musaba (6), Ugbo (6), Hazard (5’). VERVANGING­EN: 66’ Sobol voor Ricca, 73’ Dennis voor Deketelaer­e, 73’ Vanhoutte voor Kanouté, 78’ Somers voor Hazard, 85’ Vitinho voor Decostere, 86’ Van Den Keybus voor Vormer.

DOELPUNTEN: 22’ Diatta 1-0, 46’ Musaba 1-1, 68’ Deli 2-1.

GELE KAARTEN: 58’ Marcelin (fout), 69’ Hazard (fout), 90’ Krmencik (fout).

TOESCHOUWE­RS: 9.500.

SCHEIDSREC­HTER: Lawrence Visser.

 ?? PHOTO NEWS
FOTO ?? Deli scoort de winnende goal voor Club.
PHOTO NEWS FOTO Deli scoort de winnende goal voor Club.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium