Pechvogel Trossard treft drie keer het kader

- Pieter Vanlommel

BRIGHTON MANCHESTER UNITED

PREMIER LEAGUE 2 3

De namiddag begon nochtans goed voor Brighton. Neal Maupay had ‘The Seagulls’ in minuut 38 met een panenka vanop de stip op voorsprong gestift. Maar nog voor de rust was alles te herdoen na een owngoal van Lewis Dunk en halfweg de tweede helft leek de match beslist toen Marcus Rashford de 1-2 op het bord zette na een knappe solo.

Maar Brighton gaf zich niet gewonnen. Het trof over de hele wedstrijd maar liefst vijf keer het doelhout en in de slotfase kopte Solly March de verdiende gelijkmake­r binnen. Het bleek niet genoeg voor een punt want héél diep in de toegevoegd­e tijd kreeg United nog een penalty na handspel van diezelfde March. Scheidsrec­hter Kavanagh had de partij al afgefloten maar de VAR greep in en kende United alsnog een strafschop toe. Bruno Fernandes nam het geschenk aan en zorgde zo voor de perfecte hold-up.

Ronaldo achterna

Zuur dus voor Leandro Trossard, die drie keer het kader trof. In de eerste helft mikte hij op de linkse én de rechtse paal en op het eind ook nog eens op de dwarsligge­r. De 25-jarige Genkenaar is daarmee de eerste speler die drie keer in een wedstrijd het doelkader treft sinds ene Cristiano Ronaldo hem dat voordeed voor Manchester United tegen Newcastle in 2006. “Op deze verliezen geeft een rotgevoel”, reageerde Trossard bij BBC Sport. “Er waren vijf minuten blessureti­jd maar we speelden er zeker zeven. We waren duidelijk de betere en verdienden minstens een punt. Maar het was zo’n dag waarop de bal er niet in wilde.”

Pereira naar Lazio?

Brighton telt na drie speelden drie punten en is elfde in de Premier League. Woensdag krijgen Trossard en co al een kans op revanche. Dan is United opnieuw de tegenstrev­er in de achtste finales van de League Cup.

Bij United overigens geen spoor van Andreas Pereira. De Houthalena­ar lijkt niet langer in de plannen van Solskjaer te passen en wordt gelinkt aan een transfer naar Lazio. De Romeinen hopen in de laatste week van de mercato nog een middenveld­er te halen nadat ze naast David Silva grepen.