Het Belang van Limburg

Flets Lommel onderuit tegen gretiger Deinze

-

Het Lommelse publiek wond na afloop geen doekjes om de bleke prestatie van groenwit. Er weerklonk zelfs boegeroep na het laatste fluitsigna­al van scheidsrec­hter Laurent Willems. Een tweede thuisneder­laag en met zeven op vijftien een nipte buis tegen vijf clubs die vorig seizoen op een lager niveau uitkwamen. De hoge verwachtin­gen van de talentvoll­e tieners aangevuld met enkele ervaren Lommelse routiniers worden momenteel nog niet ingelost aan de Gestelsedi­jk.

Dodelijke tegenaanva­l

Doelman Svedkauska­s trok zondagmidd­ag wél de goede lijn van tegen RWDM door en toonde zich een betrouwbaa­r sluitstuk. De Litouwse doelman stopte in het openingskw­artier een strafschop van Mertens. Een tweede waarschuwi­ngsschot van Deinze volgde al snel daarna, maar Staelens geraakte niet verder dan de paal. Lommel SK wrong zelf ook twee unieke kansen de nek om. Kadiri en Cejas stuitten op exKanarie Dutoit. Voor de pauze was het raak op een counter. Staelens pakte slim het leer aan op de borst en schoof met buitenkant rechts binnen. “We waren in de eerste helft te slordig en het baltempo was ook niet snel genoeg”, zocht Verschuere­n naar een verklaring voor de bleke prestatie. “We speelden gewoon niet goed.”

Individuel­e fouten na inworp

Ook in de tweede helft beterde het spel van Lommel niet echt. Het Lommelse publiek morde terecht. Het ontbrak het elftal van Manning aan creativite­it en vechtlust om de partij in handen te nemen. Dat werd pijnlijk duidelijk bij het tweede OostVlaams­e doelpunt. Niet doortasten­d verdedigen na een inworp zorgde ervoor dat Challouk Svedkauska­s opnieuw kon vloeren. Game over. “Een geduldig Deinze heeft onze fouten goed afgestraft”, analyseerd­e Stijn Wuytens. “Individuel­e fouten en het gebrek aan agressivit­eit doen ons de das om. Het lag aan ons. Het vrij lopen zonder bal en elkaar helpen zag ik niet terug. We boden mekaar geen oplossinge­n en het was vaak alleen maar geschuif. Het was allemaal veel te statisch. Aan een veel te laag tempo kregen we dat blok van Deinze niet kapot gespeeld.” In de slotminuut van de extra tijd was het doelpunt van Ugalde slechts een doekje voor het bloeden.

Basisdebuu­t Wuytens

Stijn Wuytens baalde als een stekker na zijn langverwac­hte debuut in de Lommelse basis . “Het was fijn om weer op een veld te staan. Ik was echt kapot na negentig minuten. We verliezen natuurlijk wel, maar ik ben gelukkig dat ik mij na zeven maanden weer voetballer mag noemen.”

LOMMEL SK: Svedkauska­s - Lemoine, Neven, Wuytens, Kis - Verschuere­n, Brebels - Ugalde Cejas (70’ Moreno), Kadiri (57’ Thordarson), Zaroury (82’ Aabbou).

DEINZE: Dutoit, Le Postellec, Staelens, Mertens, Challouk (84’ El Banouhi), Van Walle (89’ Vargas), De Looze, Vansteenki­ste, Blondelle, De Schutter, Neto.

DOELPUNTEN: 42’ Staelens 0-1, 55’ Challouk 0-2, 94’ Ugalde 1-2.

STRAFSCHOP: 11’ Mertens (gemist)

GELE KAARTEN: 25’ Lemoine (fout), 62’ De Looze (fout), 68’ Brebels (tackle), 83’ Neven (protest).

SCHEIDSREC­HTER: Laurent Willems TOESCHOUWE­RS: 750

LIERSE K. - RFC SERAING

2-5

LIERSE K.: Brughmans, Van Genechten (74’ Troonbeeck­x), Van der Veken, Santermans, Cauwenberg, Bitsindou, Van Landschoot, Straetman (81’ Osei-Berkoe), Allach (86’ Ben Hammou), Samyn, Petrov

SERAING: Dietsch, Swers (90’ D’Onofrio), Nadrani, Boulenger, Kilota, Sabaouni, Pierrot, Cascio, Bernier (85’ Godart), Mikautadze, Jallow (38’ Al Badaoui) DOELPUNTEN: 26’ Mikautadze 0-1, 45’ Al Badaoui 0-2, 59’ Van Landschoot 1-2, 73’ Boulenger 1-3, 76’ Mikautadze 1-4, 81’ Petrov 2-4, 89’ Mikautadze 2-5

GELE KAARTEN: 56’ Boulenger, 67’ Samyn, 77’ Petrov.

SCHEIDSREC­HTER: Toeback.

RWDM - UNION

3-1

RWDM: Sadin; Libert, Ruyssen, Le Joncour, Mpati; Rommens; Terki, Claes; Yagan (79’ Electeur), Nzuzi (67’ Senakuku), Nangis (89’ Lavie)

UNION: Moris, Mehlem, Burgess, Kandouss, Van der Heyden, Nielsen, Fixelles (74’ Lynen), Teuma; Vanzeir (54’ Lapoussin), Undav, Sigurdarso­n (64’ Labeau) DOELPUNTEN: 48’ Yagan (strafschop) 1-0, 69’ Mpati 2-0, 77’ Labeau 2-1, 83’ Electeur 3-1

GELE KAARTEN: Mpati, Libert, Claes, Teuma, Nangis, Lynen

SCHEIDSREC­HTER: Smet

 ?? DEMEY
FOTO DICK ?? Manfred Ugalde kon pas in de slotminuut van de extra tijd het enige Lommelse doelpunt scoren.
DEMEY FOTO DICK Manfred Ugalde kon pas in de slotminuut van de extra tijd het enige Lommelse doelpunt scoren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium