Het Belang van Limburg

BASKETBAL Vrouwen Hasselt BT winnen topper

- Raf Comans

HASSELT BT DESSEL-RETIE

BEKER VAN VLAANDEREN VROUWEN - POULE C

Hasselt verslaat Dessel 55 46 Sterke prestaties van heel wat Limburgse teams in de bekercompe­tities. Lommel plaatste zich in de Beker van België voor de volgende ronde. In de Beker van Vlaanderen stuntte Leopoldsbu­rg op het veld van Kontich B en wonnen de vrouwen van Hasselt tegen Dessel-Retie.

Lommel had het niet onder de markt tegen een razendsnel Vilvoorde. Gelukkig was er een uitstekend­e Schelkens (26) die de kwalificat­ie veilig stelde. Hasselt startte in Brussel sterk met een onhoudbare Vranken onder de borden (5’ 5-12) maar zag Royal IV ombuigen. Achaaray en Jules Hermans vochten de bezoekers terug in de wedstrijd (35’ 67-69). BT vergat het in de slotsecond­en evenwel af te maken. Limburg United B herpakte zich na een zwak derde quarter tegen Ieper. Mitchell driepunter­de in de slotminuut naar 69-70, maar na een West-Vlaamse bom moesten de Limburgers fouten maken om nog in balbezit te komen. Yannick Dammen viel uit met een enkelbless­ure. In de Beker van Vlaanderen verraste Leopoldsbu­rg Kontich B (2de land.) in eigen huis. Dufrane, Van Poppel en Deckers waren de uitblinker­s. Bij STBB liet Liam Krammerhof­fer zowel in Geraardsbe­rgen (26) als thuis tegen Izegem (34) dubbele cijfers optekenen.

In de knaller van het weekend bij de vrouwen haalde Hasselt het van Dessel-Retie, vorig jaar respectiev­elijk tweede en eerste in tweede landelijke en allebei gepromovee­rd. “Deze zege is toch wat onverwacht maar het is super om tegen zo’n sterk team te winnen”, glunderde Maryse Cromphout, nummer twee in het referendum van speelster van het jaar. “Dit geeft vertrouwen. Defensief zat het goed. We laten hen maar 46 punten maken.”

In de 16de finales van de Beker van Limburg voor provincial­e ploegen stonden Bree en Lummen (eerste provincial­e) tegenover mekaar. Ook zonder Neyens (spierscheu­r) en D'huys (enkel) startte Lummen goed, maar Dreesen en Schild zorgden met een 2-12 voor de Breese voorsprong. Lummen vocht terug, maar Van Kempen hield zijn ploeg recht. Miners Beringen B kwam in de vooruitges­choven competitie­wedstrijd bij Soba 26-21 achter maar Miltenburg en co bogen om. Een droomdebuu­t in tweede landelijke. QUARTERS: 15-11, 14-11, 14-14, 12-10. HASSELT BT: PAUWELS 11, CROMPHOUT 12, MATHAY 7, LEMMENS 5, VENKEN 14, Castelein, Bols 2, Verbeeck 2, J. Schillebee­ks 2, Schrooten. (rac)

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Maryse Cromphout (Hasselt BT)
FOTO SERGE MINTEN Maryse Cromphout (Hasselt BT)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium