Het Belang van Limburg

Houben pakt Nationale LRV-titel

- Jean Hendrix

LUMMEN Goud, tweemaal zilver en brons. Dat is het Limburgse resultaat van de nationale LRV-kampioensc­happen springen. Houben, Appeltans, Moors en Pieck vielen in de prijzen.

De voor LRV Guigoven rijdende Ruben Houben kon zijn geluk niet op. Begin deze maand werd de 28-jarige ruiter in Lier Belgisch kampioen bij de 4-jarige paarden. Vorige week werd hij provinciaa­l LRV-kampioen. In Lummen pakte de man uit de Melbeekstr­aat (Rapertinge­n) nu ook de nationale titel bij de Landelijke Rijverenig­ingen. “Allemaal dankzij corona”, zegt Ruben laconiek. “Het was rustiger tijdens het voorjaar, er waren minder of geen wedstrijde­n. De laatste drie maanden heb ik elk paard evenwaardi­g kunnen behandelen. Ik heb echt kunnen pieken naar de kampioensc­happen toe.” Houben rijdt al tien jaar in de klasse Zwaar met vier verschille­nde paarden. “Geloof het of niet, dit is pas mijn tweede zege in de klasse Zwaar. Vorige week pakte ik met mijn eerste triomf de provincial­e titel en nu ben ik ook nationaal kampioen.”

Zondag streden de ponyruiter­s aan de Goeslaer in Lummen voor hun titel. Nationale titels (hoogste reeksen) waren er bij het springen voor Laure Tijskens (MC-Welco) en Minne Vossen (LD-Injas) én bij het stijlrijde­n voor Free Munters (Krakker), Flore Geerits (Kaatje) en Janne Mercken (Arrow). Zilver was er voor Linde Mercken (Apart), Marie-Laure Bleyen (Indra), brons voor Lore Loenders (Luna), Giel Kelchterma­ns (Kimberley) en Elise Ceyssens (Afelio).

 ?? FOTO JEAN HENDRIX ?? Ruben Houben
FOTO JEAN HENDRIX Ruben Houben

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium