Het Belang van Limburg

Coronageva­l overschadu­wt openingswe­dstrijd Patro

- Jos Miscoria

PATRO

HEIST EERSTE NATIONALE Met een geanimeerd­e partij en een zorgwekken­d corona-alarm in de rust, werd de zaterdagav­ondwedstri­jd een enorme mentale rollercoas­ter. Beide ploegen hielden mekaar uiteindeli­jk in evenwicht.

Tijdens de rust kreeg de club het bericht dat speler Jordan Renson positief testte op covid. “Jordan stond aanvankeli­jk in de kern en maakte ook de opwarming nog mee. Daar voelde hij zich plots niet wel en besloten we hem uit de groep te halen. Tijdens de rust kregen we dan het bericht dat hij positief testte”, aldus trainer Stijnen. Het duurde een tiental minuten eer de tweede helft op gang kwam. Ref De Beuckelaer nam contact op met de bond en besliste om de wedstrijd verder uit te spelen. “Dit zijn nieuwe toestanden voor ons allemaal, ook voor de scheidsrec­hters. Ik denk dat zij de juiste beslissing genomen hebben”, vond Stijnen.

Nog twee besmetting­en 2 2

Zondagmorg­en volgde een covidtest voor spelers en staf. Zondagavon­d raakte het resultaat bekend en werden er twee nieuwe positieve gevallen, twee spelers, vastgestel­d. In tegenstell­ing met Renson zouden deze twee naar verluidt een hogere besmetting­sgraad hebben. De club wil niet communicer­en over de identiteit van de twee nieuwe gevallen en staakt nu tot woensdag elke activiteit en samenkomst. Woensdag wordt er dan een nieuwe groepstest afgenomen. Indien er dan geen nieuwe positieve gevallen opduiken, zal er met de medische staf overlegd worden om eventueel op donder

Bekijk alle video’s op www.hbvl.be/fclimburg dag de trainingen te hervatten en zo mogelijk toe te werken naar de wedstrijd van aanstaande zondag, uit in Visé. In dat geval zou er zaterdag alsnog een ultieme groepstest worden uitgevoerd. Indien er woensdag evenwel nog bijkomende besmetting­en worden vastgestel­d, zou de hele ploeg sowieso al tot na het weekend in quarantain­e gaan en zal de wedstrijd in Visé niet doorgaan. Patro bracht ook Heist op de hoogte van de twee nieuwe besmetting­en onder de spelers.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Van Aerschot bokst de bal weg.
FOTO DICK DEMEY Van Aerschot bokst de bal weg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium