Het Belang van Limburg

Jeunen houdt punten in THES

- Kristof Jacobs

THES ST-ELOOIS-WINKEL EERSTE NATIONALE 2 1 THES kroop zaterdag door het oog van de naald. Nadat Bammens de score opende, gaf doelman Schevenels de gelijkmake­r te makkelijk weg. Jeunen bezorgde de Looienaars in de slotfase alsnog de verdiende zege.

Het publiek moest zaterdagav­ond tot halfweg de eerste helft wachten op een eerste grote kans, maar de inlopende Jeunen buffelde de perfecte voorzet van Battista onbegrijpe­lijk naast. Ook Vaesen kreeg voor de rust nog een kans na een actie van L. Vermijl die de achterlijn haalde, zijn schot werd afgeblokt. Na de rust waren de betere kansjes voor de thuisploeg, aan de overkant hield Schevenels zijn ploeg recht bij een schuiver van Debouver. Iets voorbij het uur voerde coach Witters een dubbele wissel door en die leverde meteen de voorsprong op. De strakke voorzet van Hulsmans was subliem, invaller Bammens knikte aan de tweede paal binnen: 1-0.

THES leek zijn schaapjes op het droge te hebben, maar toen de uittrap van Schevenels via Clyncke in doel ging, was alles te herdoen. “Mijn controle was niet goed en hun speler zette goed druk”, zegt de goalie. “Toen ik uittrapte, zat hij er net met een voet tussen en ging de bal in doel. Ik kon door de grond zakken. Het is natuurlijk leergeld dat ik betaal, gelukkig hebben mijn ploegmaats me erdoor getrokken en blijven de drie punten in THES.”

De blunder van Schevenels leverde inderdaad geen puntenverl­ies op, want in de slotfase ramde Jeunen een lage voorzet van Battista tegen de netten: 2-1. “Ik ben blij dat we het foutje van Marten hebben kunnen rechtzette­n”, zegt de matchwinna­ar. “Hij heeft ons in de beker ook een paar keer rechtgehou­den, nu hebben wij hem als team geholpen. We kunnen nu rustig richting Tienen.”

THES: Schevenels, M. Vermijl, Jeunen, Kerckhofs, Stefani (65' Deferm), Vaesen (65' Bammens), L. Vermijl (90' Reykers), Battista, Hulsmans, Vanaken, Braeken.

ST-ELOOIS-WINKEL: Galens, Dujardin, Verhooghe, Reuse, Voskanian, Amini, Debouver, Waeghe, Clyncke, Deschilder, Dauchy. DOELPUNTEN: 69' Bammens 1-0, 75' Clyncke 1-1, 88' Jeunen 2-1.

GELE KAART: Braeken.

SCHEIDSREC­HTER: De Keyzer. TOESCHOUWE­RS: 400.

 ?? HEMERIJCKX
FOTO ?? De ontlading was groot na het winnende doelpunt van Jeunen.
HEMERIJCKX FOTO De ontlading was groot na het winnende doelpunt van Jeunen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium