Het Belang van Limburg

Heur-Tongeren tactisch overklast

- Frederik Baeten

HADES HEUR-TONGEREN TWEEDE AFDELING VV 3 0 Festival van gemiste kansen voor rust

Ongelofeli­jk dat de wedstrijd bij de rust op 1-0 stond. De kansentell­er van Hades schoot bijna uit zijn voegen. Maar liefst zeven glashelder­e Hadeskanse­n voor rust waarvan er slechts eentje tegen de netten vloog. Doelpunten­maker was Jelle Vanratinge­n (27). Voor hem deed de treffer extra deugd want de Houthalena­ar heeft een verleden bij Heur-Tongeren. Vanratinge­n: “Dat speelde toch een beetje mee vandaag. Niet dat ik wraakgevoe­lens had, maar je laat toch altijd graag iets zien tegen een ex-team. Feit is wel dat we die wedstrijd voor rust al hadden moeten doodmaken. Zoveel gemiste kansen, waardoor HeurTonger­en bleef hopen op puntengewi­n.”

Tactisch plan HeurTonger­en loopt spaak

De defensie van Heur-Tongeren speelde in de eerste helft vrij hoog. Dodelijk tegen een team als Hades met zijn snelle omschakeli­ng. Claes, Wang, Put en co sneden keer op keer door de Tongerse defensie. Gelukkig voor Heur-Tongeren hadden de Hadesaanva­llers niet hun beste dag en zat goalie Vandecaets­beek er een paar keer goed tussen. Coach Pauls: “Het plan was om hoog druk te zetten en Hades in de lange bal te dwingen. We gingen er vanuit dat ons centrale duo sterk genoeg was om Put en Convents op te vangen. Maar de waarheid is dat Hades kans op kans kreeg.”

Hades maakt het af in het slot

Heur-Tongeren kwam na rust meer opzetten. Dat zag ook Marco Pauls. En met de 1-0 tussenstan­d op het bord, bleef alles mogelijk. Maar opnieuw Vanratinge­n en Buongiorno deden in het slot de boeken toe voor HeurTonger­en. “Verdiende zege voor Hades”, geeft de coach van HeurTonger­en ook toe. “Ondanks dat de meeste kansen voor Hades waren, hadden wij er in de tweede helft toch ook een aantal. Maar de efficiënti­e was er bij ons niet. We hebben vorige week 120 minuten gespeeld tegen Pelt en woensdag alles uit de kast gehaald tegen Bocholt. Zo’n Engelse week spoel je niet zomaar door met twee nachtjes rust”, besluit Pauls.

Spelers geven Licata lik op stuk na de match

Opvallende actie van de Hadesspele­rs

na afloop van de match. Vanuit de kleedkamer werd het tactisch bord mee naar buiten gehaald waarop stond ‘Nooit win je deze match’. Dat had coach Licata geschreven als verwelkomi­ng voor zijn spelers na de eerste helft. Licata: “Ik wilde mijn spelers prikkelen. We hadden een fantastisc­he eerste helft gespeeld maar het enige wat ontbrak, waren die doelpunten. Eentje was veel te weinig. Ik ben blij dat we na rust goed georganise­erd zijn blijven voetballen, quasi niets meer hebben weggegeven en er nog twee binnen geduwd hebben in het slot. Ik ben vandaag een tevreden trainer. Ik heb de bevestigin­g gezien van ons goede bekerparco­urs.” HADES: Gijbels, Caubergs, Gueroui, Jacquemyn, Celen, Claes, Wang, Verbeeck (87’ Cascio), Put (59’ Buongiorno), Vanratinge­n (89’ Vandermeer­en), Convents.

HEUR-TONGEREN: Vandecaets­beek, Tans, Quintiens (78’ Dupain), Vanderhove­n (22’ Verjans), Camara, Dango, Otero-Perez (78’ Libotte), Hideg, Geurts, Weckx, Wagemans. DOELPUNTEN: 14’ Vanratinge­n 1-0, 81’ Vanratinge­n (strafschop) 2-0, 85’ Buongiorno 3-0.

GELE KAARTEN: Gijbels, Gueroui, Wang, Celen. SCHEIDSREC­HTER: Vanboven. (frba)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium