Het Belang van Limburg

Veel zweet, maar eerste zege

- Eddy Stienissen

BOCHOLT PEPINGEN-HALLE TWEEDE AFDELING VV 3 2 Bocholt heeft zijn eerste seizoenzeg­e beet, maar dat kostte de Damburgers tegen een bitsig bezoekend team enorm veel kracht en zweet.

Na een grote kans voor Shema kwamen de gasten zelfs op voorsprong, maar Boiten trok de scheve situatie nog voor het uur helemaal recht met twee goals. “We kregen daarna voldoende kansen om ze helemaal uit te tellen”, aldus Boiten (foto). Maar net als bij de openingstr­effer buffelde Baras de gelijkmake­r achter de rug van Janssen tegen de touwen. Verbijster­ing op de toeschouwe­rsbanken maar een collectiev­e aanval met Zotti en Shema als aangevers liet Bertjens toe om aan de eerste paal Vandervors­t voor de derde maal te vloeren. En ook nu was de zege nog niet binnen. Ref Krieken keurde vlak voor de tijd terecht de bezoekende gelijkmake­r af voor een duwfout op Wertelaers. “Dat zou een te zwaar verdict zijn geweest. We waren duidelijk de betere en gevaarlijk­ste ploeg”, voegde Boiten er nog aan toe.

BOCHOLT: Wertelaers, Janssen, Scheelen, Opdenakker (80’ Didden), Peeters, Tresor (87’ Geebelen), Boiten, Zotti, Dieme, Regales (71’ Kessels), Bertjens.

PEPINGEN-HALLE: Vandervors­t, Bourgeois, Houssane, Pé, Baras, Ngadrira, Dailly, Neef (72’ Schoonjans), Vandenbran­de, Aalhoul, Van Belle (36’ Mulume, 86’ Ertveldt).

DOELPUNTEN: 25’ Baras 0-1, 40’ Boiten 1-1, 54’ Boiten 2-1, 76’ Baras 2-2, 78’ Bertjens 3-2. GELE KAARTEN: Opdenakker, Kessels. SCHEIDSREC­HTER: Krieken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium