Het Belang van Limburg

DERDE AFDELING VV Termien en Beringen domineren

- Geert Stienissen

E. TERMIEN

KVK BERINGEN DERDE AFDELING VV 2 2 In een typische derby, waar strijd het steevast haalt van academisch voetbal, pakten Termien en Beringen elk een punt na een 2-2-gelijkspel.

Met een billijke puntendeli­ng veegden Termien en Beringen de nul van de tabellen. Terwijl spelers en coaches van Beringen zich optrokken aan het gelijkspel, heerste er bij Termien, dat een 2-0 uit handen gaf, net geen rouwstemmi­ng.

Degeling vs. Creyns, de dirigenten

“Met hoge druk hielden we Beringen uit hun spel”, vertelt Siegerd Degeling. “Al vroeg in de partij zette Opdekamp zich knap door op de rechterfla­nk. Zijn lage voorzet werd slim doorgelate­n door Cammalleri waarop ik de 1-0 lukte. Zonder groots te spelen had Termien de absolute controle. En na een uitgespeel­de counter verdubbeld­e Voorn op slag van rust. De tweede helft sloeg nergens op.”

“Omdat Beringen na rust meer lef toonde”, vertelt Steffe Creyns. “Dat werd meteen beloond nadat Kennedy met een duikvlucht de bal hard tegen het net kopte. We durfden vervolgens druk vooruit zetten waardoor Termien er niet meer aan te pas kwam. Na de gelijkmake­r hoopte ik nog op een derde Beringse treffer maar gezien het spelbeeld kan ik me vinden in die 2-2.”

W. KOERSEL - BERLAAR-HEIKANT Opdekamp vs. Driessen, de assistgeve­rs

“Ik vond ons een helft lang gewoon goed”, sprak Toon Opdekamp, die al vroeg Degeling bediende. “We wonnen de duels en kwamen 2-0 voor. Na de 2-1 sluipt er niet voor het eerst twijfel in de ploeg. De angst verlamde ons.” “Ik verzoop inderdaad 45 minuten lang”, analyseert Thomas Driessen. “Met mijn spel lever ik meer kwaliteit als we dichter bij

1-1

Koersel heeft zijn eerste puntje binnen. In de slotfase liet Del Freo zelfs de zege liggen maar dat was overdreven geweest want de bezoekers hadden kansen om Weerstand vroegtijdi­g uit te tellen. In de openingsfa­se al waren de bezoekers drie keer gevaarlijk. In het derde kwartier nam Koersel over met kansen voor Ballet en Clerckx. Meteen na rust kon Volkaerts scoren: 0-1. Nadien kreeg Verschoren drie kansen om te verdubbele­n maar doelman Frederix hield zijn ploeg recht. Weerstand nam daarna weer over wat resulteerd­e in de gelijkmake­r van Clerckx (foto).

KOERSEL: Frederix, X. Ballet, Ghys, Reumers, T. Ballet, Philips, Maes, Nulens (69’ Vaes), Clerckx (90’ Vandezande), T. Coenen (66’ Del Freo), Verbeeck.

BERLAAR-HEIKANT: Van Egdom, Damoiseau, Van Hoogten, Himi, Verschoren, Van Hoogten, Vercammen, Volkaerts, Vissers, Olensky, El Hadi.

DOELPUNTEN: 49’ Volkaerts 0-1, 66’ Clerckx 1-1.

GELE KAART: Himi.

SCHEIDSREC­HTER: Gonnissen.

TOESCHOUWE­RS: 200.

Bekijk alle video’s op www.hbvl.be/fclimburg het doel van de tegenstrev­er voetballen. Ik ben blij dat ik me na rust alsnog kon doorzetten. Eerst met een loepzuiver­e voorzet op Kennedy voor de aansluitin­gstreffer en tien minuten voor affluiten gaf ik een tweede assist na geharrewar op de achterlijn. Ik verstuurde een hoge voorzet richting tweede paal die Reynders koelbloedi­g binnen prikte.”

Daumantas vs. Barka, de

ESP. PELT - R. MECHELEN

3-1

In een gesloten eerste helft hielden de teams elkaar in evenwicht. Op een schuchtere poging van Ponet mocht Smet plat. Een verre inworp van Van Der Zyp liet Pelt even bibberen. Mechelen opende de score toen Kerckhofs de ruimte kreeg en aanvoerder Weuts kon binnenkopp­en. Vanhengel hield Concos van de 0-2. Smolders (foto) kopte nog voor de rust op center van Meeus de gelijkmake­r binnen. Na rust kwamen de Maneblusse­rs sterk opzetten. Op het uur kantelde de wedstrijd. Pelt zette druk en kwam iets na het uur op 3-1. Op een zoveelste hoekschop van Cinti pegelde Meeus de bal in de kruising. Koç dikte nog aan met een klutsbal over de rug van een Mechelse verdediger.

ESP. PELT: Vanhengel, Joosten (84' Outzeys), Van de Kerkhof, Cinti, Goossens, Meeus, Van Rijswijk (63' Koç), Palmans, Smolders (74' Doms), Ponet, Vandenputt­e.

MECHELEN: Smet, Eyeson (69' Weydisch, De Paepe, Van Der Zyp, Van Delm (80' Van Nuffel), Doncos, Hmouda, Heyvaert, Weuts, Van Der Brempt, Kerckhofs.

DOELPUNTEN: 35' Weuts 0-1; 42' Smolders 1-1; 65' Meeus 2-1; 66' Koç 3-1.

GELE KAARTEN: Hmouda.

SCHEIDSREC­HTER: Kempenaers. (path)

trainers

“We maakten het onszelf moeilijk”, sprak Tomas Daumantas. “Voor rust haalde Termien bijna elke lange bal uit het Beringse spel Daardoor hadden we veelvuldig balbezit en dwongen we kansen af. Na rust zag ik een omgekeerd scenario. We leverden de bal al te simpel in bij de rode armada, die naar believen verre voorzetten mocht trappen naar hun dubbele meters. Want hoge voorzetten zijn

KVK WELLEN - DE KEMPEN

1-1

Het eerste uur kreeg Gielis twee grote kansen maar Rausin en het zijnet voorkwamen de 0-1. De thuisploeg was wel efficiënt.

Winkels devieerde aan de eerste paal een voorzet van

Dekens met een hakje. De bal dwarrelde tergend traag via de binnenkant van de verste paal achter de doellijn. De eerste zege van KVK leek een feit tot Luyeye een hoekschop simpel mocht binnenkopp­en: 1-1. In de slotfase moest Rausin nog alles uit de kast halen om Lauwers van de zegetreffe­r te houden. “We hadden echt moeten winnen”, aldus Zejnilovic (foto). “We hebben meer kwaliteit maar het kwam er niet uit. De laatste bal moet veel beter om tot echte kansen te kunnen komen.”

WELLEN: Rausin, Calgan, Dekens, Haex, Houben, Lowet, Manshoven, Ramaekers, Vandebroek, Winkels, Zejnilovic (35’ Kiala).

DE KEMPEN: Hooyberghs, Wynants, Mafete Luyeye, R. Meynendonc­kx (54’ Vanreusel), M. Meynendonc­kx, Gielis, Jansen, Lauryssen, Van Den Putte, Paesen (83’ Lauwers), Trommelen. DOELPUNTEN: 67’ Winkels 1-0, 77’ Mafete Luyeye 1-1.

GELE KAART: Winkels.

SCHEIDSREC­HTER: De Bruyne.

TOESCHOUWE­RS: 120. (matr)