Het Belang van Limburg

Jasper Vanhees scoort vijf keer in monsterzeg­e van Heers

- Kristof Jacobs

Dé uitslag van het weekend noteerden we zondag in Gingelom, waar Heers met 0-14 ging winnen. Man van de match was Jasper Vanhees. De kapitein was goed voor vijf goals en scoorde tot nu toe op iedere speeldag.

GINGELOM HEERS

VIERDE PROVINCIAL­E C

I0 14 k pik wel regelmatig mijn goal mee, maar het is de eerste keer dat ik er vijf maak in één match”, geeft Vanhees, die momenteel al elf keer gescoord heeft in vier wedstrijde­n, toe. “Tegen Gingelom wilden we het zeker niet te licht opnemen en meteen doordrukke­n. Na vijf minuten had het al 0-3 kunnen staan, maar we misten de kansen. Uiteraard voelden we toen al wel dat we sowieso moesten winnen. Belangrijk was om de focus te behouden.”

Vanop de flank

Vanhees is van opleiding een diepe spits, maar coach Derwae speelt hem uit als flankspele­r. “En daar voel ik me wel goed bij”, zegt hij. “Hij geeft me veel vrijheid, ik mag zwerven over het veld. Mijn mooiste goal? Dat was de derde, waarbij ik naar binnen dook en de bal in de winkelhaak trapte. Al was die van vorige week tegen Lummen nóg mooier toen ik twee man dribbelde en in de winkelhaak knalde (lacht). Ach, ik kijk niet naar het individuel­e. We doen het elke week als groep.”

Geen clubhopper

Vanhees windt er geen doekjes om dat Heers naar derde provincial­e wil. “We hadden vorig seizoen nooit mogen zakken”, zegt hij. “De groep is samengeble­ven met als doel te promoveren. Ik kreeg inderdaad aanbieding­en en ik kan hoger dan vierde provincial­e zeker wel aan, maar ik ben geen clubhopper. Dat ik kapitein ben, geeft me ook veel vertrouwen. We willen onze goede flow doortrekke­n en zo lang mogelijk ons maximum behouden. Wij willen naar derde provincial­e.”

EERSTE PROVINCIAL­E

TWEEDE PROVINCIAL­E A

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Jasper Vanhees leidde Gingelom met vijf doelpunten naar de slachtbank.
FOTO SERGE MINTEN Jasper Vanhees leidde Gingelom met vijf doelpunten naar de slachtbank.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium