Het Belang van Limburg

Juve pakt eerste zege na pittig duel

- Jos Castermans

JUVE HASSELT E. MECHELEN A/D MAAS EERSTE PROVINCIAL­E 4 2 Juve Hasselt heeft na een pittig duel met E. Mechelen a/d Maas zijn eerste seizoensze­ge op zak. “Wij hebben nu vier punten op negen. Dit is loon naar werken”, zegt Joris Menten, die samen met centrale verdediger Jan Gielen de coaching op zich neemt bij de Hasseltse fusieclub. Menten ziet in de promovendu­s zeker geen degradatie­kandidaat. “De middenmoot mogen we ambiëren”, stelt hij zelfverzek­erd.

Er werd zaterdagav­ond vinnig geknokt voor de punten. Soms tot op het randje. “Ja, er zat intensitei­t in de match”, drukte Jan Gielen het een ietsje anders uit. “Maar dat hoort erbij. Op die manier moeten we spelen om punten te halen. Van tweede naar eerste is toch een redelijke stap. Vorige week pakten we ons eerste punt bij Bregel, nu onze eerste zege. Vier punten, daar kan je als promovendu­s mee thuiskomen.”

Juve verdiende de zege. De Hasselaren legden meteen een pijnpunt bloot bij de tegenstand­er: Mechelen a/d Maas was achteraan erg kwetsbaar. Er waren amper twintig minuten weggetikt en het stond al 2-0. Eerst werd een verre inworp slecht weggewerkt, wat Brialmont toeliet de score te openen en toen Pirlet z’n interventi­e slecht timede kon Gilissen rustig richting Gilis trekken en afronden. Coach Van Helden noemde het een jeugdzonde. Wat hem meer stoorde was de te platte aanpak van zijn mannen voor de rust. “We hebben de match in de eerste helft verloren. Als je wilt winnen, moet je in de eerste plaats de duels winnen en dat gebeurde niet.” Daar kwam na de verfrissin­g veranderin­g in. Mechelen a/d Maas drong Juve, dat op counteren werd aangewezen, constant terug. De Luca maakte er met een mooie beweging 2-1 van en na knap werk van Aykaç op links schoot invaller Avci perfect in één tijd de 2-2 tegen de touwen. “We hadden misschien voor die gelijke stand moeten kiezen”, overwoog Van Helden achteraf. Z’n collega Gielen sprak van “toch wel een snelle reactie van mijn mannen”.

Sensatione­el slot

Hoe dan ook: in een sensatione­el slot ging Eendracht opnieuw zwak verdedigen. “Kevin (Czifrik) had de binnenkant moeten dichthoude­n”, merkte Van Helden op. Gebeurde niet, wat Vernijns toeliet zich centraal door te zetten en de thuisploeg op weg te zetten naar de eerste zege. Toen de ingevallen Snoeks er El Idrissi gewoon afliep en Gilissen zijn voorzet met het hoofd kon deviëren, lag Eendracht definitief knock-out: 4-2. De Maaslander­s zijn hun maximum én de leiderspla­ats kwijt. Maar die 1 op 21 van vorig seizoen indachtig, kunnen ze met 6 op 9 alleszins van een betere start spreken.

JUVE: Forier, Gielen, Vernijns, Blockx, O. Brialmont (37’ Liefsoens), Gilissen, Pirotte, Decatte, D. Vandebosch (88’ Swinnen), Jason, Vandenborn­e (78’ Snoeks).

MECHELEN A/D MAAS: Gilis, J. Beckers, Solberg, Kocaslan (46’ Avci), Aykaç, De Luca, Czifrik, Zotti, Pirlet (76’ Wevers), G. Vandebosch (55’ Pacan), El Idrissi.

DOELPUNTEN: 13’ O. Brialmont 1-0, 20’ Gilissen 2-0, 52’ De Luca 2-1, 82’ Avci 2-2, 84’ Vernijns 3-2, 87’ Gilissen 4-2.

GELE KAARTEN: D. Vandebosch, Liefsoens, Swinnen, Aykaç. SCHEIDSREC­HTER: Jorissen. TOESCHOUWE­RS: 90 (jc)

 ?? SERGE MINTEN
FOTO ?? Het ging er zaterdagav­ond stevig aan toe tijdens het duel tussen Juve en Eendracht.
SERGE MINTEN FOTO Het ging er zaterdagav­ond stevig aan toe tijdens het duel tussen Juve en Eendracht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium