Het Belang van Limburg

Snedig Leopoldsbu­rg te sterk voor Hamont 99

- Johan Mulders

ESK LEOPOLDSBU­RG KFC HAMONT 99 TWEEDE PROVINCIAL­E A 1 0 Een eerste zege is nog geen garantie op succes, maar na twee degradatie­s op rij mag Leopoldsbu­rg weer hopen. Een matig Hamont moest zijn meerdere erkennen in een gedreven en goed voetballen­de thuisploeg.

Na een kwartier voorkwam de lat een eigen doelpunt van Thys op vrijschop van Eyckmans. Ook D’Hondt en Acikgoz haalden nog eens gevaarlijk uit. Hamont kende ook pech toen het schot van Strijbosch de lat scheerde. Op het halfuur lukte het wel voor ESK. Niayingwan­da, de Lukaku van Heppen, ging aan de haal met een te korte terugspeel­bal en Acikgoz trapte zijn teruglegge­r netjes binnen: 1-0. Op slag van rust liet Peeters de gelijkmake­r liggen.

Na de koffie kreeg ESK meermaals de kans om Hamont volledig uit te tellen, maar Niayingwan­da trof de paal. Met een dubbele wissel namen de bezoekers nog meer risico’s, zonder echte kansen af te dwingen. De snelle D’Hondt liet op de tegenaanva­l twee unieke kansen liggen en daardoor kregen we nog een prangende slotfase, zeker na de uitsluitin­g van Jef Geys. Doelman Slegers liet zich niet verschalke­n op schoten van Thys en Vrijsen. “De wil om te winnen ontbrak vandaag bij ons”, beweerde coach Olaf Vandael. “Met een dubbele wissel heb ik getracht het tij te keren, maar we konden amper dreigen. Onze jongste, Michiel Thijs, was de beste. Dat zegt genoeg. Met een 3 op 9 kan ik geen genoegen nemen.”

“Nog maar 70 procent”

Zijn collega was wel in zijn nopjes. Enig minpuntje was de afwerking. “Dat was in de voorbereid­ing niet anders”, vulde de Zuid-Afrikaanse

coach van Leopoldsbu­rg aan. “Op training laten ze allemaal zien dat ze goed kunnen voetballen maar zonder de juiste mentalitei­t bereik je niets en die was vandaag tot de laatste minuut aanwezig. Er zit nog veel meer potentieel in deze groep. We zitten nog maar aan 70 procent van onze mogelijkhe­den. Met David Vandecaute­r missen we onze motor op het middenveld, maar de jongens hebben dat heel goed opgevangen. Een plaats in de linkerkolo­m is onze betrachtin­g. Dit seizoen staat in het teken van de heropbouw en deze zege moet vertrouwen geven. Als er dit seizoen al iets uit de kast valt, des te beter. Als trainer wil ik ook hogerop”, steekt Modubi zijn ambities niet weg.

LEOPOLDSBU­RG: Slegers, Volders, Ceunen, Karaöz, Hoes, Eyckmans, J. Geys, Ndikumana, D’Hondt, Acikgoz (89’ S. Geys), Niayingwan­da (87’ Mateso).

HAMONT: Emmers, Vanherck (55’ Nullens), Reyskens, Goossens, Pinxten (55’ Jansen), Vromans, Thijs, Strijbosch, Peeters, Thys, Vrijsen. DOELPUNT: 35’ Acikgoz 1-0. GELE KAARTEN: J. Geys, Acikgoz, Thys. RODE KAART: 85’ J. Geys (2 x geel). SCHEIDSREC­HTER: Heyligen. TOESCHOUWE­RS: 150. (jmu)

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Kutadivie Niayingwan­da (rechts), de Lukaku van Heppen, in duel met Reyskens.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Kutadivie Niayingwan­da (rechts), de Lukaku van Heppen, in duel met Reyskens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium