Het Belang van Limburg

Boorsem dankt Robin Valée

- Bart Schijns

BOORSEM HOESELT TWEEDE PROVINCIAL­E B 2 1 Boorsem heeft aan het langste eind getrokken in een wedstrijd die alle kanten uit kon. Uiteindeli­jk was het goaltjesdi­ef Robin Valée die de promovendu­s met twee doelpunten de 2-1-winst én 7 op 9 bezorgde.

“Een aantrekkel­ijke eerste helft”, werd er door beide partijen tijdens de rust aan de koffietafe­l gezegd. Twee aanvallend ingestelde ploegen hadden er tot dan inderdaad een mooi kijkstuk van gemaakt. Hoeselt trof in die eerste helft tweemaal de lat en ook Vangeel had met een verraderli­jk schot Celis in de problemen gebracht. Boorsem had via Panis de dwarsligge­r ook doen trillen en doelman Lambrechts van Hoeselt kon met enkele knappe reddingen zijn netten voorlopig schoon houden. Boorsem, dat al snel in de tweede helft zijn derde wissel (telkens omwille van blessures), moest inzetten voerde dan de druk op. Het was tweemaal Robin Valée die dat overwicht verzilverd­e. “Dat wordt van je verwacht als je vooraan staat”, trapte Valée achteraf een open deur in. “Met drie snelle spitsen weet je dat de kansen uiteindeli­jk wel zullen komen. Het komt er dan op aan eentje binnen te schuiven. En dat lukte me vandaag twee keer. Vorig jaar lag ik een half seizoen uit. Ik heb hard gewerkt en dat loont nu.” “Het was een open match waarin Boorsem uiteindeli­jk iets efficiënte­r was”, reageerde een sterk keepende Lambrechts. “We gaven iets te veel ruimte weg en bij het tweede doelpunt mocht Valée twintig meter alleen op me af komen. Toch denk ik dat we kwaliteit genoeg in huis hebben voor een zorgeloos seizoen.”

BOORSEM: Celis, Roy Sponga (12' Bosch), Spiga, Valée, Cosemans, Janssen, Mommens, Jordy Sponga (50' Winkels), Panis, Machon, Hauben (26' Boussabat).

HOESELT: Lambrechts, Aydogan (60' Jageneau), Martens, Theunissen, Pennemans (67' Thoelen), Berx, Appermont (77' De Bock), Ubachs, Vangeel, Wolfs, Slechten.

DOELPUNTEN: 59' Valée 1-0, 77' Valée 2-0, 90' Martens 2-1.

GELE KAARTEN: Vangeel, Winkels. SCHEIDSREC­HTER: Lemmens. TOESCHOUWE­RS: 130. (bs)

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Beide ploegen maakten er een aangenaam kijkstuk van.
FOTO SVEN DILLEN Beide ploegen maakten er een aangenaam kijkstuk van.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium