Het Belang van Limburg

Leider maatje te groot in Lommelse derby

- Kris Theeuwen

LUTLOMMEL

V. LOMMEL DERDE PROVINCIAL­E B 4 0 Verbroeder­ing Lommel was zondag toe aan zijn tweede derby op rij. Na het gelijkspel (2-2) van vorig weekend tegen Kattenbos volgde nu een logische nederlaag tegen Lutlommel. De thuisploeg won vlot met 4-0 na treffers van Meeus, tweemaal Maes en ook Vince Vanderhoyd­onks pikte zijn doelpunt mee.

De bezoekers konden als verzachten­de omstandigh­eid vijf afwezigen inroepen, maar daar wilde trainer Luyten zich niet achter verstoppen. “We wisten dat we hier niet veel zouden komen rapen en dat moesten we ook niet. De mannen die de afwezigen vervingen, hebben dat heel goed gedaan. Lutlommel is nu eenmaal een paar klassen sterker. Maar ik vond toch dat we het eerste halfuur goed standhield­en en eigenlijk de eerste twee doelpunten te gemakkelij­k weggaven”, analyseerd­e Luyten.

Kwestie van tijd

Slecht uitverdedi­gen lag inderdaad aan de basis van het eerste doelpunt, een pegel van Meeus. Maes tekende voor doelpunt twee en drie vlak voor en na rust. Lutlommel controleer­de en even voor tijd werkte Vince Vanderhoyd­onks een vrijschop van Vandenberk voorbij Devrindt om de 4-0 eindscore vast te leggen.

“We wisten dat we geduldig moesten zijn en dat we onze kansen wel gingen krijgen. We gingen goed in duel en onze omschakeli­ng was goed. Het was gewoon een kwestie van tijd. Ik denk dat we tachtig procent balbezit hadden de eerste helft”, aldus een tevreden Lutlommel-trainer Vanbroekho­ven.

LUTLOMMEL: Hoekx, V. Vanderhoyd­onks, Bekaert (76’ Jacobs), M. Vanderhoyd­onks (86’ Cuyvers), Lokmani, Belmans (81’ Dilissen), Maes, Meeus, Tysiak, Claes, Vandenberk.

V. LOMMEL: Devrindt, Gürgüç, Claes, Willekens, Van den Boer, Leten, Lenaerts (50’ Hendrickx), Meeus (81’ Boers), Perkins, Schoofs, Maes (79’ N. Vernelen).

DOELPUNTEN: 39’ Meeus 1-0, 44’ en 48’ Maes 2-0 en 3-0, 79’ V. Vanderhoyd­onks 4-0.

GELE KAARTEN: Jacobs, Van den Boer, Hendrickx.

SCHEIDSREC­HTER: Saenen. TOESCHOUWE­RS: 200. (krth)

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Bekaert trapt de bal weg voor de neus van Meeus.
FOTO DICK DEMEY Bekaert trapt de bal weg voor de neus van Meeus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium