Het Belang van Limburg

Ingetogen afscheid aan woning van verongeluk­te fietsster

- Jozef Croughs

EERBETOON SINT-TRUIDEN/HEERS Zaterdagav­ond werd op de Oude Tongerseba­an in SintTruide­n afscheid genomen van Ann Massant (53). Ann werd op 13 september het slachtoffe­r van een verkeerson­geval in Heers en overleed op 18 september in het ziekenhuis in Hasselt aan haar verwonding­en. Als laatste eerbetoon verzamelde­n vrienden en buren aan haar woning.

Ann was actief in verschille­nde organisati­es. Ze was lid van de carnavalsg­roep Geweldig, De Mooimakers van Sint-Truiden, het buurtcomit­é Louis Willems en was ACV-afgevaardi­gde bij Bravi Farmfrites waar ze al 20 jaar werkte. Omdat het voor haar vele vrienden door corona niet mogelijk was om op een gepaste manier afscheid te nemen, werd een ingetogen afscheidsm­oment in haar straat georganise­erd. Aan het begin van de bijeenkoms­t werden tientallen ballonnen opgelaten als eerbetoon. “Dat was voor onze familie een erg emotioneel moment. De symboliek dat de ballonnen tot aan de hemel zouden reiken en onze boodschap zouden overbrenge­n, zorgde voor een vredig gevoel. Daarbij was de opkomst van de vele vrienden en kennissen een bewijs dat Ann erg geliefd was”, zegt echtgenoot Ivo Leunen.

Anneke Frit

Ook burgemeest­er Veerle Heeren kon haar emoties niet bedwingen: “Ann werd in de fleur van haar leven weggerukt tijdens een zondagse fietstocht. Ze was een drijvende kracht in ons vereniging­s- en buurtleven. Als heel actieve mooimaker in onze stad droeg zij haar steentje bij om de buurt netjes te houden.”

Bij de carnavalsv­ereniging Geweldig sloeg het nieuws van haar overlijden in als een bom. “Vol ongeloof hebben wij het nieuws vernomen. Het kon niet dat wij de altijd goedlachse Anneke Frit zouden moeten missen. Pas toen we haar een laatste groet brachten, drong het tot ons door. Anneke stond altijd klaar voor iedereen. Nooit hebben we haar iets slechts horen zeggen over anderen, ze was altijd positief. Wie gaat er nu zotte dansjes doen op het bal? Voor onze carnavalsg­roep was Anneke van onmisbare waarde”, zegt Peter Delwiche, voorzitter van CV Geweldig.

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? Burgemeest­er Veerle Heeren gaf een emotionele toespraak aan de woning van Ann Massant.
FOTO JOZEF CROUGHS Burgemeest­er Veerle Heeren gaf een emotionele toespraak aan de woning van Ann Massant.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium