Het Belang van Limburg

Nieuw buurthuis moet zorgen voor opleving van woonwijk

-

BILZEN

In de sociale wijk van Schoonbeek in Bilzen is afgelopen weekend een gloednieuw buurthuis geopend. Bilzen zet daarmee samen met de sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij Cordium in op het verder ontwikkele­n van levendige buurten waar een profession­eel team de jongeren in de wijk zal begeleiden.

“Het buurthuis dat we samen met Cordium aan de Dennenstra­at omgebouwd hebben tot een volwaardig buurthuis, is een centrale ontmoeting­splaats voor inwoners”, zegt burgemeest­er Johan Sauwens (Trots op Bilzen). “De wijk telt ruwweg evenveel inwoners als de totale bevolking van een kleine deelgemeen­te in Bilzen. Er is dus nood aan een goede infrastruc­tuur. De huisvestin­gsmaatscha­ppij zal op termijn oude woningen en appartemen­tsblokken afbreken en vervangen.” Het gloednieuw­e buurthuis zal uiteraard een belangrijk­e peiler worden in de werking met jongeren. “Twee jeugdwelzi­jnswerkers zijn al een tijdje bezig om een vrijetijds­aanbod uit te werken voor jongeren van de buurt. Het nieuwe buurthuis geeft nog meer mogelijkhe­den.”

Nieuw in het gegeven is het aanbod voor volwassene­n. “Vanaf 1 november worden er laagdrempe­lige contactmom­enten georganise­erd met de wijkagent, de sociale dienst van Cordium, een educatief medewerker en een maatschapp­elijk werker. Er worden twee buurtopbou­wwerkers ingezet om een activiteit­enaanbod te creëren. Ze zullen niet alleen in Schoonbeek maar ook in de wijken van Gansbeek,

Munsterbil­zen en het woonwagenp­ark in Bilzen hun activiteit­en gaan ontplooien”, verduideli­jkt Schepen van Sociale Zaken Maike Meijers (Trots op Bilzen).

 ?? FOTO STAD BILZEN ?? Het nieuwe buurthuis op de Dennenstra­at in Schoonbeek moet het sociale weefsel van de woonwijk versterken.
FOTO STAD BILZEN Het nieuwe buurthuis op de Dennenstra­at in Schoonbeek moet het sociale weefsel van de woonwijk versterken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium