Het Belang van Limburg

Bloemenwin­kel verkoopt rozen die twee jaar mooi blijven

-

BERINGEN

Een boeket rozen mag dan wel een romantisch cadeau zijn, erg lang blijven de bloemen jammer genoeg niet mooi. Daar heeft de bloemenwin­kel Mijn Bloemenhui­s in Beringen-Mijn een oplossing voor gevonden.

De bloemenwin­kel verkoopt echte rozen die worden ingevroren en opgezet, en daardoor lang mooi blijven. Het prijskaart­je mag er ook wezen. “Ik was op zoek naar een bloem die langer mooi blijft, maar ik wilde geen plastieken bloemen”, zegt bloemiste Kubra Baysak. “Zo heb ik in het buitenland gezien dat je een roos kan invriezen. Sinds ik ze verkoop in de winkel kreeg ik van klanten goede reacties. Daarom hebben we de bloemen in ons assortimen­t opgenomen. Ook in de bloemensec­tor moet je met de tijd mee. De bloemenwin­kel van vandaag is niet meer die van vroeger. Mensen willen vaak dat tikkeltje meer.”

Geen onderhoud

De rozen gaan volgens de bloemiste lang mee. “Een vriesroos blijft twee jaar lang mooi en heeft geen onderhoud nodig. Het is ook leuk dat het een echte bloem is. Eén roos kost 16 euro. De rozen zijn verkrijgba­ar in verschille­nde kleuren. We hebben ook een exemplaar dat onder een glazen stolp opgezet wordt. Daar vragen we 44,5 euro voor. Dat is veel voor één bloem, maar toch merken we dat de klanten dit willen. Zo heb je altijd een verse bloem in huis. Vaak komen klanten zo’n bloem halen voor een gebeurteni­s een week later. Zo winnen ze tijd. Of het een hype is of iets wat zal blijven, weten we niet. Maar op dit moment loopt de verkoop heel goed.”

 ?? FOTO ZB ?? “Ik kreeg van klanten al veel positieve reacties”, zegt bloemiste Kubra Baysak.
FOTO ZB “Ik kreeg van klanten al veel positieve reacties”, zegt bloemiste Kubra Baysak.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium