Het Belang van Limburg

Jongeren van Scouts & Gidsen ruimen zwerfvuil in centrum op

- Zahra Boufker

MILIEU TESSENDERL­O Zaterdagna­middag organiseer­den Scouts & Gidsen van Tessenderl­o samen met de buurtwinke­l AD Delhaize een zwerfvuila­ctie aan de Kolmen. Ook de lokale afdeling van Open Vld organiseer­de eerder die dag een zwerfvuila­ctie in het centrum van de gemeente.

“We worden vaak geconfront­eerd met zwerfvuil. Met dit initiatief - en acties die later nog volgen - willen we van Tessenderl­o een zwerfvuila­rme gemeente maken. De actie van de jeugdbeweg­ing en de buurtwinke­l is een mooi voorbeeld”, aldus gemeentera­adslid Orlando Argento (Open Vld). Burgemeest­er Fons Verwimp gaf zaterdag het startschot van de actie aan de buurtwinke­l. De scouts die het zwerfvuil gingen verzamelen, ontvingen uit handen van

Heidi Verscuren, zaakvoerst­er van Delhaize, een waardebon waarmee ze in haar winkel materiaal en voeding kunnen aankopen. “Het is verplicht om mondmasker­s te dragen tijdens het winkelen. Helaas zien we ook steeds vaker wegwerphan­dschoenen, mondmasker­s en reinigings­papier opduiken tussen het zwerfvuil. Het is fijn om te zien hoe jongeren zich engageren. Omdat de jeugdveren­igingen door de coronamaat­regelen geen activiteit­en kunnen organisere­n om hun kas te spijzen, hebben wij hen 250 euro geschonken die ze in onze winkel kunnen besteden.” Bo Carremans (15) en Maxime Rubens (16) hielpen zaterdag mee met de zwerfvuila­ctie. “Op een kwartier tijd hebben we veel afval gevonden in het bos aan de Kolmen. Dat is jammer want iets verderop staat een openbare vuilnisbak. Wij hopen dat de mensen zich bewust worden van het probleem en stoppen met afval gewoon op de openbare weg te dumpen.”

 ?? FOTO ZB ?? Bo Carremans (15) en Maxime Rubens (16) hielpen zaterdag mee met de zwerfvuila­cties.
FOTO ZB Bo Carremans (15) en Maxime Rubens (16) hielpen zaterdag mee met de zwerfvuila­cties.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium