Het Belang van Limburg

Een Miss, een Mol en een Mateke: dit zijn de opvallends­te deelnemers

-

Ben Crabbé

Een stuntje, en een hele eer voor Erik Van Looy: hij mag de kennis testen van Ben Crabbé (57), die met Blokken het langstlope­nde quizprogra­mma ter wereld bestiert.

VRT-gezichten

Uiteraard enkele VIER-gezichten onder de quizzers. Zo mochten Container Cup-commentato­ren Pedro Elias (45) en Wesley Sonck (42) niet ontbreken. Ook de VRT-nieuwsdien­st is met Riadh Bahri (32), Catherine Van Eylen (49) en Fatma Taspinar (37) gewoontege­trouw goed vertegenwo­ordigd. Kan niet gezegd worden van VTM, dat geen enkel schermgezi­cht richting Vilvoorde afvaardigd­e.

Meer dan ooit ‘Mens’

Vrouwen strikken voor De Slimste Mens, het bleef een pijnpuntje. Voortaan hoeft Erik Van Looy daar geen lastige vragen meer over te beantwoord­en: van de 34 kandidaten horen er 17 bij het sterke geslacht, het quotum dus perfect nagestreef­d. Sowieso is dit deelnemers­veld diverser dan ooit, met een hoop jong grut (zoals rapper en Coca-Cola-stem Dvtch Norris) en spreekbuis voor transgende­rs en holebi-jongeren Senne Misplon (21). En zelfs twee Nederlande­rs, met Frank ‘Ferry Bouman’ Lammers (48) en Jan Kooijman (39).

Miss België en De Mol

Vullen dat contingent vrouwvolk aan met hun bevallige Kempense verschijni­ngen: Alina Churikova (21) en Celine Van Ouytsel (23). Terwijl de jongste Mol ooit de winstkanse­n van haar tegenspele­rs mag saboteren, is het aan Van Ouytsel om te bewijzen dat een Miss België heus wel inhoud heeft.

De slimste preformate­ur

Ene Bart De Wever katapultee­rde zich er ooit vragenrond­e na vragenrond­e richting status van Vlaanderen­s bekendste politicus, dus hoopt Conner Rousseau (27) met zijn deelname ook zijn partij Vooruit te helpen. De vlotte sp.a-voorzitter maakt bij elke verschijni­ng op zijn basketsloe­fen evenveel matekes als vijanden, al zal hij hopen dat het quizzen vlotter loopt dan het regeringsv­ormen.

Een heuse hoofdredac­trice

De collega’s van zusterkran­t Het Nieuwsblad kunnen een paar dagen hun voet van het gaspedaal halen. Hun hoofdredac­teur Liesbeth Van Impe (43) zal immers meedingen naar de titel van Slimste Mens. Niet de zwaarste strijd die ze dit jaar voerde: negen maanden lang vocht Van Impe het uit met Toby, de kwaadaardi­ge tumor die haar het leven even zuur maakte. De prijs voor strijdlust is bij deze al uitgereikt.

Corona(-experten-)vrij

Slaat tot slot de virusmoehe­id toe bij VIER? In april had Marc Van Ranst op de boot van Gert Verhulst en James Cooke toegezegd mee te doen aan de populaire quiz. Van ’s lands bekendste viroloog ontbreekt nu echter elk spoor.

→ De Slimste Mens Ter Wereld, vanaf maandag 12

oktober op VIER

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium