Het Belang van Limburg

DE SLIMSTE MENS

- Joey Bougard

VIER

Je zou het niet verwachten van iemand die geregeld hoofd vooruit tegen 140 kilometer per uur door een bobsleebaa­n zoeft. Toch is Kim Meylemans (24) een beetje nerveus. “Ik heb weinig tv-ervaring, en ik ben helemaal geen quizzer”, klinkt het bij de Neeroeters­e, die tegenwoord­ig in Alken woont. Top in het skeleton, waarin je plat op je buik op een piepkleine slee door ijsbochten scheurt. Niet zo in het quizzen dus, terwijl net dat een voorwaarde zou moeten zijn om een worp te doen naar de titel van Slimste Mens ter Wereld. “Het is vooral een superleuk programma, en geen saaie quiz. Dat heeft me uiteindeli­jk over de streep getrokken om dit jaar toe te zeggen. Want ik ben al een paar keer gevraagd, maar had schrik om mee te doen. De stress is er nog, maar ik ben me wel al keihard aan het voorbereid­en. Door de actualitei­t te volgen en op de hoogte te blijven. En door het bordspel te spelen.”

Opgegroeid in Duitsland

Als Erik vragen zou recycleren, zit het alvast snor. Meylemans blijkt immers een grote fan van De Slimste Mens. “Van de afgelopen twee jaargangen heb ik alle aflevering­en en herhalinge­n gezien. Ik kijk er ook naar uit om tegenover de jury plaats te nemen. Zeker als James Cooke en Margriet Hermans daar zouden zitten. Alleen van Jeroom heb ik een beetje schrik.”

Haar achilleshi­el? Dat zal showbizz en popcultuur zijn. “Ik ben geboren in Duitsland, en heb er tot mijn negentiend­e gewoond. Dus heb ik nooit veel meekregen van pakweg bekende tv-programma’s in Vlaanderen. Waar ik onverwacht veel van weet? Koken en voeding. Vraag me om de ingrediënt­en in een gerecht op te sommen, en ik haal meteen een topscore. In geografie ben ik ook heel sterk.”

Hoe dan ook, Meylemans mikt op toptijden. “In mijn sport komt het erop aan om de snelste te zijn, dat is in De Slimste Mens niet anders. Ik hoop te kunnen verrassen,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium