Het Belang van Limburg

Twee gewonden bij ongeval in Moelingen

-

VOEREN

Een Renault Clio met een Belgische bestuurder en een Opel Corsa met een Nederlands­e automobili­ste zijn maandag gebotst op het kruispunt van de Batticerwe­g en de Voerenstra­at. Naar verluidt liep de vrouwelijk­e chauffeur een beenbreuk op. Zij werd net als de bestuurder van de Renault naar het ziekenhuis van Hermalle overgebrac­ht. Twee ziekenwage­ns kwamen ter plaatse. De politie van Voeren deed de vaststelli­ngen. De brandweer van Voeren bood assistenti­e en beveiligde het kruispunt.

Wilderen. Dat is zondag rond 15 uur vastgestel­d. Ze namen tuingereed­schap mee.

DIEFSTALLE­N

BILZEN

Op de Riemsterwe­g is maandag rond 9.30 uur de diefstal van enkele tuinorname­nten vastgestel­d aan een woning.

BOCHOLT

Zondagnami­ddag is een wagen gestolen aan een woning op de Reppelerwe­g.

MAASMECHEL­EN

Aan de Lindenlaan in Maasmechel­en werd maandag om 8 uur een werfdiefst­al vastgestel­d. De onbekende daders stalen werkmateri­aal. Dat moet tijdens het weekend gebeurd zijn.

SINT-TRUIDEN

Op Heide in Kortenbos is zondag rond 11.30 uur de diefstal van een voertuig vastgestel­d.

BRANDEN MAASMECHEL­EN

Zondagavon­d rond 23.15 uur is de brandweer van Maasmechel­en opgeroepen voor een keukenbran­d op de Oude Baan in Eisden. De keuken liep zware ravage op. Het huis blijft bewoonbaar. Er vielen geen gewonden.

CONTROLES

DIEPENBEEK/LUMMEN/HERKDE-STAD

De politie LRH hield maandag snelheidsc­ontroles in de Nieuwstraa­t in Diepenbeek, de OnzeLieve-Vrouwstraa­t in Lummen en de Sint-Truiderste­enweg in Herk-de-Stad. 217 van de 2.426 chauffeurs hielden zich niet aan de snelheid. Eén van hen reed zelfs met 112 km/uur door een zone 70.

LUMMEN/HASSELT

Bij alcohol- en drugscontr­oles in de Gestelstra­at in Lummen en de Kuringerst­eenweg en Luikerstee­nweg in Hasselt hebben afgelopen weekend 19 van de 543 bestuurder­s positief geblazen. Een van hen probeerde na de controle weer te vertrekken met zijn voertuig, dat daarom getakeld werd. Een andere bestuurste­r probeerde de controle te omzeilen.

MAASEIK

Op het Scholtispl­ein in Neeroetere­n is zondag rond 20.40 uur een voertuig gecontrole­erd. De bestuurder (34) uit Maaseik testte positief op drugs, en had ook een vouwmes bij in zijn voertuig. Zijn rijbewijs werd ingetrokke­n en hij kreeg de nodige pv’s.

 ?? FOTO NICO MEENS ??
FOTO NICO MEENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium