Het Belang van Limburg

Man bedreigt ex en filmt haar tijdens seks met andere man

- Shauni Deferm

RECHTBANK GENK/ZUTENDAAL Een 37-jarige man uit Genk riskeert 15 maanden cel en een geldboete van 800 euro voor verregaand­e stalking van zijn ex-vrouw uit Zutendaal.

Maandenlan­g kon de 37-jarige IT-expert onder de radar blijven als anonieme stalker van zijn ex-vrouw. Maar een klein foutje in zijn web aan valse mailadress­en en accounts via het dark web nekte hem dan toch. Het bleek de ex-vriend van de Zutendaals­e vrouw te zijn die haar tussen mei en december 2018 het leven zuur maakte. Dat terwijl het koppel elkaar wekelijks zag in het kader van de co-ouderschap­sregeling rond hun zoontje. “Ik ben ingestort in jouw armen toen ik je vertelde over mijn anonieme stalker”, zo huilde de vrouw toen ze het woord nam voor de Tongerse rechter. “Je zei me dat je die klootzak wel zou pakken. Je hebt me gebroken, mijn waardighei­d afgenomen. Nu moet de rechter oordelen over jouw toekomst, maar ook over die van mij.”

Dreigmails

Het koppel verhuisde in 2016 van Aalst naar Limburg. Twee jaar later besloot de vrouw een punt te zetten achter hun relatie. De man kon de breuk niet verwerken. Wat onschuldig begon met het anoniem sturen van bloemen, eindigde in pure belaging. “Eerst maakte hij krassen op haar auto”, aldus meester Els Jeuris, advocaat van het slachtoffe­r. “Nog enkele weken later begon hij dreigmails te versturen via verschille­nde accounts. Daarin zei hij dat ‘sletten zoals zij hun les moeten leren’. Mijn cliënte voelde haar stalker steeds dichterbij komen”, zo sprak meester Jeuris. Toen de dader in januari 2019 werd ontmaskerd en opgepakt, ontdekte de vrouw in het dossier dat haar exman haar op drie momenten had begluurd, gefilmd en gefotograf­eerd terwijl ze seks had.

Verkrachti­ng

De procureur is niet te spreken over de verregaand­e belaging van de man. “Hij is letterlijk binnengedr­ongen in haar privésfeer. Hij waande zich een vieze gluurder die foto’s en video’s maakte. Het voelt voor het slachtoffe­r aan als een soort verkrachti­ng want dit vormt een even grote aantasting van haar lichaam en gevoelens.” Er wordt een gevangenis­straf van 15 maanden en een geldboete van 800 euro gevraagd, met uitstel onder voorwaarde­n. De man zou ondertusse­n al in begeleidin­g zijn bij een psycholoog.

Spijt

Zelf uitte hij zijn spijt. “Ik schaam me diep voor wat ik gedaan heb”, zo klonk het. Zijn advocaat, meester Oliver Vandenhoud­t, vraagt de opschortin­g. “Hij heeft een blanco strafblad. Een effectieve celstraf is niet in het voordeel van onze maatschapp­ij.”

→ Vonnis volgt op 26 oktober

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium