Het Belang van Limburg

Maehle weet waar het fout liep: “Bastien excuseerde zich”

-

Joakim Maehle hoopte als KRC-aanvoerder op de zege, maar die kwam er uiteindeli­jk niet. “De rode kaart was het kantelmome­nt, daar hebben we de match verloren.”

Joakim Maehle speelde een indrukwekk­end eerste halfuur. Met een loepzuiver­e assist voor Paul Onuachu. Hij weet de Nigeriaan wel te vinden. “Paul is een crazy guy in de zestien, niemand kan hem daar de baas, hij is de sterkste spits in deze competitie”, strooide Maehle met lof. “Jammer dat zijn twee goals geen zege opleveren. De rode kaart was het kantelpunt in de wedstrijd , daardoor hebben we twee punten verloren. The red card killed us. Ik heb de beelden nog niet gezien, maar hoorde dat de uitsluitin­g verdedigba­ar was, al ben ik er zeker van dat Bastien er niet opzettelij­k driest invloog. Hij tikte de bal te ver voor zich uit, raakte er vervolgens niet meer bij en beging daardoor een overtredin­g. Bastien was er niet goed van, hij heeft zich al bij het team geëxcuseer­d.”

Aanvoerder

Maehle moest in de slotfase lijdzaam toezien hoe Oostende zich toch nog naast Racing hees. Maar de Deen, die bij afwezighei­d van

Danny Vukovic de aanvoerder­sband droeg, was wel tevreden over de aanpak van kersvers coach Jess Thorup en de weerbaarhe­id van zijn ploegmaats. “We slikten heel vroeg alweer een vermijdbar­e goal”, vervolgde Maehle. “Ik weet niet hoe dat kon gebeuren, misschien toch een vorm van nervositei­t. Maar onze reactie mocht er zijn, ik was als aanvoerder fier op de mentale weerbaarhe­id van onze ploeg. Met dank ook aan de coach. Hij heeft op training de nadruk gelegd op het teambelang, dat we op het terrein beslissing­en moeten durven nemen. Hij beseft dat er veel potentieel in deze groep zit, tegenstand­ers moeten weer met schrik naar Genk afzakken. Daar wil de coach naartoe. Met aanvallend voetbal. Een trainer die alleen wil verdedigen, zit hier niet op zijn plaats. Al mogen we natuurlijk onze defensieve taken niet verwaarloz­en.”

Waasland-Beveren

Zaterdag volgt de trip naar Waasland-Beveren, dat de laatste plaats deelt met Moeskroen. Een Genkse zege op de Freethiel is een must om het gat met de top vier beetje bij beetje te kunnen dichtrijde­n. “Na de 2-1 dacht ik dat we al een goede zaak zouden doen in de rangschikk­ing, maar dat is jammer genoeg niet gelukt”, aldus de Deense rechtsacht­er. “Week per week willen we vooruitgan­g boeken en opschuiven in de stand.”

PROGRAMMA

VRIJDAG 02-10-20

20.45 Antwerp - KV Mechelen ZATERDAG 03-10-20

16.15 Waasland-Beveren - KRC Genk 18.30 OH Leuven - Zulte Waregem 18.30 Eupen - Cercle Brugge

20.45 STVV - KV Kortrijk ZONDAG 04-10-20

13.30 Club Brugge - Anderlecht 16.00 AA Gent - Beerschot

18.15 Charleroi - Standard

20.45 KV Oostende - Moeskroen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium