Het Belang van Limburg

“Tateishi begrijpt de ongerusthe­id”

-

CEO Takayuki Tateishi verblijft momenteel in Japan. Zo ontbrak hij in Mechelen en mist hij zaterdag ook het duel met Kortrijk. “Maar hij is zich bewust van de ernst van de situatie en hij begrijpt de ongerusthe­id van de fans. Hij heeft aangegeven dat hij eerstdaags zal antwoorden”, vertelt voorzitter David Meekers.

Logische consequent­ie: Meekers wil het gras niet wegmaaien voor de voeten van de CEO en gaat niet in op de inhoud van de open brief. “Wat ik wel kan meegeven, is dat ik onze supporters voor de volle honderd procent begrijp. Hun boodschap is aangekomen. Ik verwacht zaterdag op het veld een reactie van de spelers.”

“Garcia moet niet weg”

De man die daar in eerste instantie voor verantwoor­delijk is, is Kevin Muscat. Meekers had een uitvoerig onderhoud met de Australisc­he coach. “Een positieve babbel”, zo verwoordt hij het. “Tijdens dat gesprek werden geen excuses gezocht. We beseffen allemaal dat we in de laatste twee duels met de billen bloot zijn gegaan en dat het beter moet. Ook over de keuzes van de coach hebben we het gehad. Over het gebrek aan ervaring in de ploeg bij afwezighei­d van De Ridder, Teixeira en Garcia. Daar had hij wel oren naar. Wat Muscat zaterdag van plan is, weet ik niet. Maar ik maak me sterk dat we tegen Kortrijk een strijdvaar­dig team zullen zien. Met een mix van ervaring en jeugd. Ik wil trouwens benadrukke­n dat Garcia voor ons niet weg moet. Voor een kentering is het niet te laat. Maar ze moet er nu wel komen. In afwachting is het belangrijk dat we de kalmte bewaren.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Na de wanprestat­ies tegen Cercle Brugge en KV Mechelen had Meekers “een positieve babbel” met coach Muscat.
FOTO JEFFREY GAENS Na de wanprestat­ies tegen Cercle Brugge en KV Mechelen had Meekers “een positieve babbel” met coach Muscat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium