Het Belang van Limburg

Zonder Odjidja en Yaremchuk op jacht naar stunt

-

DYNAMO KIEV - AA GENT (HEEN: 2-1)

VOORRONDE CHAMPIONS LEAGUE - VANAVOND 21 UUR

Om een plaats in de groepsfase van de Champions League af te dwingen moet AA Gent vanavond tegen Dynamo Kiev de 1-2-nederlaag uit de heenmatch ophalen. Een loodzware opdracht. Zeker zonder de geblesseer­den Vadis Odjidja en Roman Yaremchuk.

“Odjidja heeft nog last aan de kuit”, verklaarde trainer Wim De Decker. “Het is een kwestie van dagen voor hij weer wedstrijdf­it is, maar de wedstrijd tegen Kiev komt te vroeg.”

Ook Yaremchuk bleef thuis voor het duel tegen zijn landgenote­n. “Hij is geblesseer­d aan de rug. Jammer dat we hem moeten missen, want het zou een bijzondere match voor hem geweest zijn.” Sven Kums en Giorgi Chakvetadz­e zijn er wel bij in Oekraïne. “Zij staan dicht bij een terugkeer. Samen met de medische staf volgen we hen van dichtbij op.” Dynamo is de Oekraïense vicekampio­en en staat na vier speeldagen op kop. De Decker beseft dat zijn manschappe­n voor een lastige opdracht staan. “We zagen al in de heenwedstr­ijd dat Dynamo kwaliteite­n heeft. Maar we weten hoe we met hen moeten omgaan. We hebben een plan klaar. Dynamo speelt in een laag blok en zal hun bonus verdedigen. Wij moeten vooral snel spelen en beweging in ons spel brengen. Champions League is een droom voor de hele club, voor ons en voor de supporters. We zullen er alles doen om die droom te beleven.”

Plastun komt thuis

Voor Igor Plastun wordt het een bijzondere wedstrijd. De 30-jarige verdediger van Gent werd in Kiev geboren. “Ik ben heel blij om in mijn thuisland te zijn, maar ik kijk vooral uit naar de wedstrijd. Dynamo verkeert in goede vorm, wij iets minder. Natuurlijk spreken we daarover in de kleedkamer, maar goede spelers laten slechte duels achter zich en kijken vooruit. De wedstrijd tegen Dynamo geeft ons de kans om de voorbije matchen achter ons te laten. We moeten er vol voor gaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium