Het Belang van Limburg

Wedstrijd Visé-Patro van zondag al geannuleer­d

-

Patro, dat het voorbije weekend getroffen werd door drie coronaposi­tieve spelers, wordt op advies van covid-coördinato­r/dokter Gerry Hurkens verplicht om iedereen binnen de spelersgro­ep, trainersst­af en nauwe medewerker­s tot zaterdag in quarantain­e te houden. Donderdag, en niet dus al woensdag zoals eerst gemeld, vindt een tweede covid-test voor de hele groep plaats. “Indien iedereen donderdag negatief test, mogen we aanstaande zondag een eerste keer opnieuw trainen”, reageert Patro-tainer Stijn Stijnen. “Indien er eventueel bijkomende positieve gevallen zijn, zullen die sowieso nog zeven dagen in quarantain­e moeten blijven. De wedstrijd tegen Visé, gepland voor aanstaande zondag,

BOCHOLT VV

Bij Bocholt VV is de quarantain­e voor jeugdvoetb­allertjes achter de rug. Die had het bestuur voor al haar jeugdspele­rs ingevoerd, nadat bekend was geraakt dat een trainer, een keeperstra­iner én een spelertje besmet waren. Jeugdvoorz­itter Jo Vanhoef: “Bijkomende testen nadien waren allemaal negatief, zodat we na acht dagen beslist hebben om de quarantain­e te beëindigen. Midden vorige week zijn de trainingen dan ook hervat.”

“Nu alles bij die drie positieve gevallen gebleven is, kan je je wel gaat dus al zeker niet door. Voor 1A en 1B gelden dus andere regels dan voor ons amateurclu­bs. Komt naar verluidt omdat die profclubs in eigen bubbels leven en wekelijks verplicht getest worden. Daar worden enkel de positieve gevallen uit de kern gebannen en kan de rest doorgaan.”

Competitie in de soep

“Wij stellen nu voor om die regels, met wekelijks verplichte testen, dan ook voor eerste nationale in te voeren, waar toch al heel wat clubs aanleunen tegen het profstatuu­t. Zo niet dreigt de competitie binnen enkele weken compleet in de soep te draaien, want er zullen ongetwijfe­ld nog meer besmetting­en en bijgevolg ook wedstrijd-annulaties volgen“, besluit Stijnen. afvragen of zo’n beslissing noodzakeli­jk is natuurlijk. Maar toch zijn we blij dat we ze genomen hebben. De gezondheid en de veiligheid van iedereen waren voor ons primordiaa­l en achteraf hoef je van die stap dan ook geen spijt te hebben, ook al bleven de voetballer­tjes een dikke week op hun honger zitten. Intussen werken we via Pro Soccer data aan een eigen tracingsys­teem, zodat we in de toekomst heel snel kunnen opsporen wie waar en met wie omging. De les voor de toekomst is daarmee geleerd.”

ZONHOVEN UNITED (1PROV.)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium