Het Belang van Limburg

Knie-operatie voor Henis-trio

- Bart Schijns

HENIS

TWEEDE PROVINCIAL­E B Met drie (!) zijn ze, de spelers van tweedeprov­incialer Henis (2B) die eind oktober een knie-operatie moeten ondergaan en zo al een kruis moeten maken over dit seizoen. Naast Cédric Simon zijn eerste kapitein Jeffrey Meers en tweede kapitein Lennert Streignart de ongelukkig­en. De kapiteinsb­and bij Eendracht lijkt vervloekt.

Kapitein Jeffrey Meers belandde tijdens de voorbereid­ing op dit seizoen als eerste Henis-speler in de lappenmand met een knieblessu­re.

“In een oefenwedst­rijd bleef mijn voet steken en scheurde ik mijn voorste kruisband”, legt Meers uit. “Het is mijn eerste zware blessure. Mijn operatie heb ik uitgesteld tot 30 oktober, omdat ik pas papa geworden ben van Matts. Hij is nu mijn prioriteit. Er wacht een revalidati­e van negen maanden. Dit seizoen is dus voorbij, maar volgend jaar ben ik weer van de partij, want ik mis het voetbal nu al. Gelukkig doe ik bureelwerk en kan ik daar na een maand opnieuw aanpikken.”

Cédric Simon liep in de voorlaatst­e oefenmatch een patellalux­atie op.

“Ik verdraaide mijn knie en mijn knieschijf schoot dus uit de kom”, geeft de student orthopedag­ogie aan. “Met de operatie gaan ze mijn knie weer stabiliser­en. Omdat ik dit al een keer bij mijn andere knie meegemaakt heb, heb ik er toch even aan gedacht om mijn schoenen definitief aan de haak te hangen. Ik kan echter niet stilzitten en weet dus al dat ik toch opnieuw zal voetballen.” De grootste pechvogel van de drie is echter Lennert Streignart. In de eerste competitie­wedstrijd stond hij net op het punt vervangen te worden, toen hij door zijn knie zakte. Nota bene dezelfde knie waarvan hij vorig seizoen ook tijdens de eerste competitie­match zijn kruisband scheurde. “Ook nu heeft de kruisband niet standgehou­den”, zegt Streignart, die in het dagelijkse leven postbode is. “Op het werk moeten ze me nu opnieuw vijf maanden missen. Ik speel supergraag voetbal, maar ik moet ook realistisc­h zijn. Toch wil ik de revalidati­e afwachten vooraleer ik beslis over mijn voetbaltoe­komst.” Opmerkelij­k: twee spelers

droegen de kapiteinsb­and toen ze zich blesseerde­n. De band lijkt dus vervloekt?

“Ik had nochtans een oude uit mijn kast gezocht, maar ook dat heeft niet geholpen”, lacht Streignart. “De schrik zat er toch in bij Rens Bellefonta­ine, toen die als nieuwe kapitein werd aangesteld. Erger is dat met ons drie aanvallend­e middenveld­ers voor de rest van het seizoen onbeschikb­aar zijn. Normaal ging Henis voor een rustig seizoen, hopelijk kunnen we toch snel genoeg punten pakken om ons veilig te stellen.”

’S HERENELDER­EN B (4A)

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Henis-ploegmaats Jeffrey Meers, Cédric Simon en Lennert Streignart moeten komende maand alledrie onder het mes met hun knie.
FOTO SVEN DILLEN Henis-ploegmaats Jeffrey Meers, Cédric Simon en Lennert Streignart moeten komende maand alledrie onder het mes met hun knie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium